CAPSIZE: “The Angst In My Veins”

Αυτό που κάποια συγκροτήματα εμφανίζονται από το πουθενά σα μανιτάρια, δε θα το καταλάβω ποτέ. 

Δεν είναι ότι με χαλάει, το αντίθετο μάλιστα, απλά σε ένα ήδη κορεσμένο είδος όπως στην προκειμένη το melodic hardcore, πρέπει να διαθέτεις αυτήν την πουτανιά που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις  απο τον σωρό .

Oι Αμερικανοί Capsize λοιπόν κυκλοφορούν τον πρώτο τους  ολοκληρωμένο δίσκο “The Angst In My Veins” από την Impericon Records και η έκπληξη εδώ είναι πως δεν υπάρχει καμία απολύτως έκπληξη. Απο το εναρκτήριο “Linger” καταλαβαίνεις  με τι ακριβώς  έχεις να κάνεις και η συνέχεια της ακρόασης σου επιβεβαιώνει πως οι Capsize δεν αποτελούν προιον παρθενογέννεσης μεν, ούτε όμως προιον αντιγραφής δεν, καθώς δείχνουν πως αφομοιώνουν τα καλύτερα στοιχεία ενός ιδιώματος που αυτο-αναπαράγεται .

Έχουμε και λέμε λοιπόν: καλοπαιγμένο(και χιλιοπαιγμένο) hardcore, με κάποια  κοψίματα, ξεσπάσματα  και πιασάρικα riffs, φωνητικά που ουρλιάζουν αλλά μέχρι εκεί. Η ελλειψη πρωτοτυπίας και προσωπικού ύφους καθιστά  την ακρόαση τρεις λαλούν και δυό χορεύουν απο την απόψη ότι αποσπάται πολύ εύκολα η προσοχή καθώς δεν έχει αυτό το επιπλέον στοιχείο που θα σε τραβήξει και θα σε καθηλώσει.

Δεν έχει κάτι να προσφέρει σε οπαδούς του είδους, πατήστε play απλά και μόνο για την περιέργεια.

468