ANIMUS MORTIS: “Testimonia”

Ο συνδυασμός του black metal με το post δείχνει να βρίσκει αρκετούς πρεσβευτές.

Βέβαια, οι Animus Mortis δεν είναι καινούργιοι στην πιάτσα. Έχουν στις πλάτες τους μια δεκαετία στη σκηνή, με το ντεμπούτο τους, του 2008, να λαμβάνει πάρα πολύ καλές κριτικές.

Το “Testimonia” περνάει σε άλλα, συγγενικά πάντα, ηχοτόπια, διατηρώντας τα στοιχεία του σχήματος, έτσι όπως παρουσιάστηκαν στο “Artabilis” full length και στο “Mysteriis Vox Divina” EP.

Κατά γενική ομολογία, οι Animus Mortis δεν είναι για πολλούς. Μπορεί τα σκόρπια post περάσματα να φαντάζουν κάπως εύπεπτα, αλλά εν τέλει το “Testimonia” απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Αν είσαι λάτρης του μυστικισμού και της ευρύτερης “σατανιόλ” κουλτούρας, θα περάσεις πολύ όμορφα με τις επτά συνθέσεις του νέου δίσκου των Animus Mortis, μιας και όλες κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη, αν είσαι οπαδός του old school black metal, μπορείς κάλλιστα να προσπεράσεις. Εάν δε, ασπάζεσαι χριστιανικούς ύμνους, ή έστω φοβάσαι το σκοτάδι, τρέχα μακριά.

Πέρα όμως από ταμπέλες και καθωσπρεπισμούς, το “Testimonia” είναι απολαυστικότατο! Φιλάω σταυρό!

447

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.