VIVUS HUMARE: “Einkehr”

Σκοτεινό, αποκρυφιστικό, στοιχειωμένο black metal.

Κάπως έτσι θα περιέγραφα τον καταπληκτικό ντεμπούτο των Γερμανών Vivus Humare. Ένα αγνό black metal ντεμπούτο γεμάτο μυστήριο χωρίς περιττές φανφάρες για να εντυπωσιάσει.

Με πέντε σαγηνευτικές συνθέσεις όλες και όλες καταφέρνουν πολύ εύκολα να καθηλώσουν τον ακροατή απομονώνοντας το μυαλό του για αυτά τα 40 περίπου λεπτά. Λεπτά που δεν αντιλαμβάνεσαι πως περνάνε σε κανένα από τα επικά τρία κύρια θέματα του δίσκου “Der Schmerz Weckt” (The pain arouses), “Auf Morgendlichen Pfaden” (On morning paths) και το τελευταίο για κλείσιμο “Traum” (Dream). Κάθε συναίσθημα σου χτυπάει κόκκινο μέσα από τις στοιχειωμένες black μελωδίες του Leshiyas, το πεντακάθαρο μπάσο του Inkantator Koura, το ιδανικό drumming του Skadilvari και τα πότε αποτρόπαια και πότε σπαρακτικά φωνητικά του Mt.Beliar. Ένα συναισθηματικό ανεβοκατέβασμα πότε άκρως επιθετικό και πότε αργό, ατμοσφαιρικό και σχεδόν αποπνικτικό.

Το “Einkehr” είναι ένα μακρύ ταξίδι μέσα σε ένα ατελείωτο όνειρο από το οποίο μόνο ο πόνος μπορεί να σε ξυπνήσει. Και σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό.

553