CEMETERY DANCE: “No Saviours Ground” EP

H πρώτη εντύπωση είναι σημαντική. Και το άνοιγμα του ΕΡ των Cemetery Dance, “No Saviours Ground” με το ομώνυμο είναι η ιδανική πρώτη γνωριμία.

Δεύτερη δουλειά για τους Αθηναίους μετά το “Poser Zombies” (2013) και φαίνεται πως αν και μόνο 3 χρόνια εν ζωή, το συγκρότημα είναι σκληρά εργαζόμενο.

Μια αγάπη για την μετα-thrash εποχή των Metallica είναι εμφανής και στη δομή και εκτέλεση του κομματιού, αν και είναι πιο metal σε προσέγγιση, αλλά και στα φωνητικά και σε ζεσταίνει για τη συνεχεια.

Και στο επόμενο “Fireball”, η βάση είναι εναλλακτικό metal και για κάποιο λόγο η μελωδία των φωνητικών μου θυμίζουν Morgana Lefay, αλλά σε πιο μοντέρνα χροιά και χωρίς χρήση υψηλών συχνοτήτων.

Το τέταρτο κομμάτι “Brainwashed” θυμίζει πάρα πολύ το “Space Lord” των Monster Magnet και είναι το μοναδικό που έχει ένα ψήγμα εκείνη της rock μεριάς.

Το κλείσιμο “Insanity” φέρνει και μια ανάσα ψυχεδελικού industrial-ισμού (φαντάστείτε κάτι μεταξύ A Perfect Circle και Marilyn Manson) και δείχνει πως οι C.D. δεν είναι μονόπλευροι, αλλά αντιθέτως πειραματίζονται χωρίς να χάνουν τη συνοχή τους.

H παραγωγή είναι αρκετά καλή και δεν κρεμάει τον ήχο τους, χωρίς να είναι και εκείνη που θα απογειώσει στα ουράνια τους “νεκροθάφτες”. Η κυκλοφορία αυτού του άκρως συμπαθούς 4-κομματιών ΕΡ έρχεται σε έγχρωμο πανέμορφο βινύλιο.

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.