UR DRAUGR: “With Hunger Undying”

Οι Αυστραλοί Ur Draugr είναι από τις μπάντες που δεν ξέρεις πώς να προφέρεις το όνομα τους με αποτέλεσμα όταν τους συζητάμε με τα φιλαράκια μας να λέμε όλοι κάτι διαφορετικό και να ακουγόμαστε σαν ηλίθιοι.

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε,  το “With Hunger Undying” είναι και ένα από τα πιο αξιόλογα progressive death/black δισκάκια που άκουσα τον τελευταίο καιρό. 

Τεχνικά άψογο, με όση χρειάζεται “βιρτουοζιτέ” (που λέει και ο Καλλίνικος) για να ικανοποιήσει τους φαν του “παίζω παπάδες”, χωρίς όμως να ξενίζει τους υπόλοιπους και να χαλάει την μαυρισμένη ατμόσφαιρα, οι Ur Draugr αποφεύγουν τα μονοπάτια των ambient/industrial κλπ και κρατάνε την πλειονότητα του ήχου συμβατικά κιθαριστικό . Τα φωνητικά στα γνωστά brutal μονοπάτια, τα κομμάτια είναι σωστά σε διάρκεια και δένουν άψογα μεταξύ τους και πάνω από όλα το αποτέλεσμα δεν είναι βαρετό και υπερβολικά χαώδες, που δεν είναι και το πιο εύκολο όταν παίρνεις ένα ήδη χαοτικό ιδίωμα και το γυρνάς στο progressive.

Προτείνεται σε φαν των Deathspell Omega, Arkhon Infaustus, Blut Aus Nord, Gorguts, Oransi Pazuzu και τα συναφή ή και σε όσους γουστάρουν και λίγη τεχνική στο metal τους και δεν τους ενοχλεί η καφρίλα. Δίσκος της χρονιάς μπορεί να μην είναι, είναι όμως ότι πρέπει για να πάρουν τη δόση τους όσοι θέλουν το μαυρομέταλλο τους να έχει βγάλει ωδείο.  

467

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.