ASHES 2 ASHES: “Th3ories”

Νέο full length από τους hard rockers Ashes 2 Ashes, οι οποίοι δεν κινούνται στα εμπορικά νερά της μουσικής βιομηχανίας, αλλά ύστερα κι από αυτό το album, θα έπρεπε.

Το “Th3ories” είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά, η οποία, αν εξαιρέσουμε την παραγωγή, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις αντίστοιχες που φέρουν κάποιο λογότυπο εταιρείας. Κι αυτό επειδή το εξ Ισπανίας ντουέτο γράφει τραγούδια με μεράκι, έχοντας ως κύριες επιρροές τους Gotthard και τους Talisman, προσφέροντας όμορφα hard rock άσματα, με AOR πινελιές.

Είναι πολύ απλή η ηχητική στελέχωση του νέου πονήματος του group, η οποία διαθέτει mid tempo melodic τραγούδια με βάρος στις αρμονίες των ρεφρέν. Εύπεπτο και διόλου κουραστικό το “Th3ories”, με κύριο μειονέκτημά του την κατά τόπους χρήση της πεπατημένης, η οποία οφείλεται στον κορεσμό που έχει υποστεί η ευρύτερη μελωδική σκηνή του hard rock.

Συνθετικά πάντως, οι Ashes 2 Ashes είναι σε πολύ καλό σημείο. Αυτό που τους λείπει ουσιαστικά είναι οι κατάλληλες πλάτες για τη συνέχεια, μιας και το σχήμα βρίσκεται ήδη στο σωστό δρόμο κι αυτό που μένει είναι να βρεθεί κάποιος να τους τον ασφαλτοστρώσει.

462

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.