HIGH PRIEST OF SATURN: “Son of Earth and Sky”

To Trondheim, εκτός από πόλη καταγωγής της ποδοσφαιρικής ομάδας Rosenborg, είναι και η γενέτειρα των High Priest of Saturn.

To κουαρτέτο από τη Νορβηγία επανέρχεται μετά από ένα ΕΡ και ένα full length, με ένα ακόμα album, με τον αστρονομικό τίτλο “Son of Earth and Sky”.

Όπως φαίνεται, οι τέσσερις μουσικοί μαγνητίζονται από τα ουράνια σώματα και αυτός φαίνεται παντού, από τους τίτλους και το εξώφυλλο μέχρι τη θέση των πλήκτρων στο σύνολο.

Τα πλήκτρα είναι ο καμβάς, όπου τα έγχορδα ακουμπάνε τα λαμπερά τους άστρα και η φωνή της δεσποινίδος Merethe Heggset έρχεται και σε ρουφάει στη μαύρη της τρύπα.
40 λεπτά ατμοσφαιρικού doomοειδούς hard rock, που θυμίζει έντονα Acid King και Blood Ceremony, όπως πολύ σωστά αναφέρει και το συνοδευόμενο δελτίο τύπου.

Οι HPOS βγάζουν αυτό το αναμενόμενο χίπικο συναίσθημα, σαν εκείνο που βγάζουν και οι Jess and the Ancient Ones, και μοιάζουν σε στιγμές σαν να έχει βάλει τους Jefferson Airplane να φάνε λάθος μανιτάρια.

Η παραγωγή είναι εξαιρετική και ο τρόπος με τον οποίο τα πλήκτρα γεμίζουν τα κενά που αφήνουν τα low tempo τύμπανα και μπάσο είναι μοναδικός. Η μαγική φωνή της κυρίας (έχουμε αδυναμίες στις rock κυρίες, πως να γίνει) σε τριπάρει ευχάριστα και βοηθάει στο να υπάρχει αυτή η ιδανική ισορροπία μεταξύ των στοιχείων.

Αν και τα κομμάτια τους είναι μεγάλης διάρκειας, επειδή έχουν την ικανότητα να υπνωτίζουν τον ακροατή, δεν το πολύ καταλαβαίνεις.

Αν είσαι φίλος της ψυχεδέλειας και του rock, δεν έχει καμιά δικαιολογία να μην το ακούσεις!

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.