ASPHAGOR: “The Cleansing”

Οι Asphagor είναι μια αυστριακή black metal η οποία από την αρχή της πορείας της έδειξε σημάδια διαφοροποίησης από τα συνήθη κλισέ του είδους.

Λίγο τα post στοιχεία που ενσωμάτωνε, λίγο οι μικρές δόσεις death metal, το γεγονός είναι ότι το υλικό τους ήταν έξυπνο και σχετικά πρωτότυπο και αυθεντικό. Και στο τρίτο τους album, παρουσιάζουν εξελικτικές τάσεις τελειοποιώντας αυτό το στυλ.

Πολύ δυνατό black metal, με πολλά death ξεσπάσματα, post άποψη (κυρίως στα intros και στους επιλόγους των κομματιών) με αποτέλεσμα ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο ακραίας μουσικής που κινείται ατμοσφαιρικώς ανάμεσα στους Emperor και Dissection με διάφορες ιδιαίτερες πινελιές.

Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά, με σιδηροδρομικό ρυθμικό riffing που συμπληρώνεται από post πριμαριστές “λαμαρινιές” και μελωδικά solos, αδιάκοπο blast beating από τα triggered drums του M.E. Sargoth (πολύ καλός) και με αιχμή τον Morgoth που δεν ακολουθεί ακριβώς την “τσιριχτή” πεπατημένη αλλά έχει λίγο αυξημένο το εκφραστικό του εύρος, προσεγγίζοντας τον Jon Nodtveidt των Dissection.

Εξαιρετικά τα “Monodia (He, My Wall)” (το πιο “ορθολογικά” μελωδικό κομμάτι του “The Cleansing”), “Aurora Nocturna”, πολύ καλά επίσης τα “Circle Of Abaddon”, “101815” (με απαγγελία των στίχων) και το ιδιόρρυθμων ακόρντων “The Solipsist”, το album έχει κοινό ποιοτικό επίπεδο σε όλα τα τραγούδια του.

Το “The Cleansing” είναι μια πολύ αξιόλογη δημιουργία από τους αυστριακούς και θα συγκινήσει τους ακροατές που θα το ακούσουν. Καλοπαιγμένο, ασυνήθιστο, ενδιαφέρον, χαράσσει το δικό του αυτόνομο μονοπάτι και σίγουρα ο μαυρομεταλλικός εαυτός μου ικανοποιήθηκε και με το παραπάνω. Οι Asphagor αξίζουν της όποιας αναγνώρισης τους αναλογεί.

https://www.facebook.com/Asphagor/
https://asphagor.bandcamp.com/album/the-cleansing

635
Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1196 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*