Το αθηναϊκό κουαρτέτο είναι ενεργό εδώ και πολλά χρόνια στην υπόγεια (εν μέρει βγήκε στην επιφάνεια βέβαια) heavy rock σκηνή της χώρας, έχοντας διανύσει συναυλιακά χιλιόμετρα.
Μετά από την οδύσσεια που τελείωσε με την αργοπορημένη, για χρόνια, κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Thousand Sons of Sleep” (review), το οποίο παρουσιάστηκε λίγο αργότερα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο An Club (live report), το 2017 εμφανίστηκαν στο Terravibe Park στα πλαίσια του Rockwave Festival και φαινόταν πως η άνοδος τους δεν είχε σταματημό.
Όμως τα “προβλήματα” δεν σταμάτησαν να δημιουργούνται! Ο τραγουδιστής Κώστας Π. αποφάσισε να μεταναστεύσει (καλά να περνάς, φίλε!) και το συγκρότημα βγήκε με την απόχη στους δρόμους για να τον αντικαταστήσει. Η τύχη αυτή τη φορά ήταν μαζί τους και μετά από λίγο καιρό ψαξίματος, βρέθηκε στο διάβα τους η δεσποινίδα Amie που από ότι φαίνεται έδωσε νέα πνοή στους Godsleep.
Λόγω διαφοράς στην χρήση συχνοτήτων, σε σχέση με τον Κώστα που είναι βαρύτονος και ανσελμικός, το συγκρότημα έσπασε τους δεσμούς με τους Down και βασίστηκε περισσότερο στην παρακαταθήκη των Kyuss.
Έχοντας πλέον άνθρωπο για το μικρόφωνο, και πιθανολογώ σχεδόν έτοιμα κομμάτια, μπήκαν στα Wreck It Sound Studios με τον George Leodis (βλέπε 1000mods) και ηχογράφησαν 8 κομμάτια, 49 λεπτών σύνολο, τα οποία παραδόθηκαν στον Brad Boatright για mastering (ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει με πολλούς εγχώριους). Το αποτέλεσμα έχει την αισθητική των Χιλιομοδιτών, αλλά η τεχνοτροπία είναι λίγο διαφορετική, αν δώσεις σημασία. Βέβαια, οι κοινές ρίζες των δυο συγκροτημάτων ίσως παρασύρει κάποιους να μιλήσουν για αντιγραφή (της αντιγραφής ενδεχομένως), για αυτό να υπογραμμίσω πως και οι Godsleep έκαναν εξ αρχής αυτό το πράγμα.
To δεύτερο album των Godsleep, “Coming of Age” είναι ένα heavy rock μονοπάτι προς τους Kyuss και Monster Magnet, με κομμάτια όμορφα φτιαγμένα και εκτελεσμένα και ιδανική παραγωγή που έχει την υπομονή να προσέξει την κάθε λεπτομέρεια (ο ήχος των τυμπάνων είναι ζηλευτός). Τα κομμάτια που απαρτίζουν το album είναι μεγάλα σε διάρκεια (με την εξαίρεση της “γέφυρας” του ορχηστρικού “Puku Dom”) και έχουν την αισθητική του λεγόμενου jamrock και συναυλιακά θα έχουν χώρο για αυτοσχεδιασμούς που τόσο ανανεώνουν τη σχέση κοινού-μουσικών.
Η φωνή της Amie έχει αυτό που χρειάζονταν οι Godsleep για να ολοκληρωθούν αφού ακούγονται σαν να έχουν γεννηθεί ο ένας για τον άλλον, ενώ οι υπόλοιποι είναι τόσα χρόνια μαζί που είναι περιττό να αναφερθώ στην ευκολία συνεργασίας τους.
Οι Godsleep έβαλαν όλη τους την αγάπη σε αυτό το ηχογράφημα και έχοντας τους κατάλληλους συνεργάτες για να καταφέρουν να φτιάξουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, θεωρώ πως πρέπει να είναι περήφανοι για αυτό. Στο συγκεκριμένο ύφος έχουμε σταματήσει να περιμένουμε για κάτι που θα κατεδαφίσει τα στεγανά, αλλά όταν κάτι είναι καλοπαιγμένο και περιέχει το 120% της ενέργειας των μουσικών πρέπει να το αναφέρουμε. Οι Godsleep αυτό θέλουν να κάνουν και αυτή τη φορά το έχουν κάνει τόσο καλά που τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά!
Τον Δεκέμβριο στο An Club σας περιμένουν να συνεχίσουν να γράφουν την δική τους ιστορία (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)!
Highlights: “Ex-Nowhere Man”, “Ded Space”, “Ν.Ο.U.”
798