MAGIC CIRCLE: “Departed Souls”

Οι Αμερικανοί Magic Circle με το ομώνυμο ντεμπούτο τους, ξεκίνησαν αρκετά καλά και τράβηξαν την προσοχή των φίλων της Doom σκηνής. Τώρα κυκλοφορούν το τρίτο τους studio album, το “Departed Souls” και συνεχίζουν στο δρόμο που έχουν επιλέξει, με την αγάπη τους για τους Black Sabbath και για τη δεκαετία του 70, να αποτελούν τις βάσεις για τη νέα τους προσπάθεια.

Το “Departed Souls”, σαν κυκλοφορία σε σχέση με τις προηγούμενες των Αμερικανών, φαίνεται να είναι πιο πολύ βυθισμένο στα 70’s, με αναφορές στους Led Zeppelin, Deep Purple, αλλά και Jethro Tull και Wishbone Ash, χωρίς όμως να λείπουν τα “Sabbath-ικά” riffs, που ήταν από τα μεγάλα ατού των Magic Circle. Οι μουσικοί που απαρτίζουν τη μπάντα, είναι όλοι “παλιές καραβάνες” και τα φωνητικά τα έχει αναλάβει ο Brendan Radigan, τωρινός τραγουδιστής των Pagan Altar, ένα από τα συγκροτήματα που αποτελεί μία από τις βασικές επιρροές των παιδιών από τη Μασαχουσέτη.

Ο δίσκος αρχίζει με μία σύνθεση που θα μπορούσε να βρίσκεται στο “Master of Reality”, βγαλμένη από τις χρυσές εποχές των Sabbath, το “Departed Souls”, με τις κιθάρες πραγματικά να “κεντάνε”. Στο ίδιο μοτίβο είναι και το “I’ ve Found My Way To Die”, με τις επιρροές από Wishbone Ash να είναι πιο ευδιάκριτες. Τρίτο κομμάτι, το πιο βαρύ “Valley Of The Lepers”, με τον Radigan να κάνει φοβερή ερμηνεία. Επόμενο, το “A Day Will Dawn Without Nightmares”, το πιο ψυχεδελικό κομμάτι του δίσκου, με τους Led Zeppelin να είναι η κύρια επιρροή. Το “Nightland”, είναι το πιο hard rock τραγούδι του album και το “Gone Again”, είναι φόρος τιμής στους Deep Purple, εποχής Coverdale. Ακολουθούν το “Bird City Blues”, που είναι εισαγωγή για το τραγούδι που κλείνει το δίσκο, το “Hynotized”, το οποίο έχει ίσες δόσεις ψυχεδέλειας και Doom.

Το “Departed Souls”, προτείνεται σε όσους ψάχνουν ένα δίσκο με καλό ρετρό ήχο και στους fans των Sabbath, πρώιμων Pentagram, Witchfinder General και Pagan Altar, και είναι σίγουρο ότι οι Magic Circle θα τους ικανοποιήσουν. Αλλά και για τους υπόλοιπους, είναι μία ποιοτική κυκλοφορία και αξίζει κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί τους.

635
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.