FUROR: “Blind Faith Revolver”

Οι Furor ιδρύθηκαν το 2001 στην πρωτεύουσα και έχουν στα μπαγκάζια τους άλλα δύο full length άλμπουμ εκτός του παρόντος, ένα EP και κάτι demo.

Το 2011 υπέστησαν μία αλλαγή τραγουδιστή που μάλλον δεν ανέκοψε την όποια πορεία είχαν μέχρι τούδε. Το 2013 κυκλοφόρησαν το “Blind Faith Revolver” μέσω του ελληνικού Metal Hammer και φέτος αποφασίζουν να το επανακυκλοφορήσουν προσθέτοντας ένα bonus track.

Ο ήχος τους κινείται στα πλαίσια του μοντέρνου hardcore-o-metal με πατάτες, με καταβολές στους τελευταίους κυρίως δίσκους των Hatebreed, Machine Head και Slipknot. Κιθάρες που μαρσάρουν, κοφτά beatdown riff και γκαζωμένα σημεία συνδυάζονται με μελωδικά και ακουστικά περάσματα, και όλα αυτά συνοδευόμενα από τις σκισμένες φωνητικές χορδές του frontman Βαγγέλη Κολιού.

Από το πρώτο, ομότιτλο κομμάτι του δίσκου (με το ατυχές ακουστικό πέρασμα στη μέση) οι Furor κάνουν σαφείς τις προθέσεις και την κατεύθυνση τους, ρίχνοντας ενίοτε και κάποια πιασάρικα hooks στην εξίσωση, όπως είναι τα μελωδικότερα “Stinkhole Loaded”, “Grey to Black” και το ατμοσφαιρικό “Undress Your Face”.

Και όλα αυτά θα ήταν καλά αν στη metal σκηνή αυτής της κατακαημένης χώρας δεν είχαν προηγηθεί τόσα άλλα συγκροτήματα με την ίδια λογική και νοοτροπία ήχου. Δηλαδή ορισμένες φορές έχουν ακυρωθεί ονόματα όπως οι Psycho Choke, αλλά και  οι Como Esta Loco, οι Disembowel και τόσοι άλλοι που μου διαφεύγουν και οι οποίοι κατά κύριο λόγο πήγαν άπατοι μόνο και μόνο επειδή δε λειτουργούσαν υπό την αιγίδα των μέσων που οι Furor προβάλλουν. Ο σκληρός ήχος έχει άπειρες εκφάνσεις και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ως χώρα να παράγουμε άφθονη μουσική η οποία δυστυχώς αναλώνεται στο να αναμασά τις ίδιες και τις ίδιες ιδέες μέχρι να κάνει κάποιος ένα δειλό βηματάκι μπροστά. Αυτό που χρειαζόμαστε δυστυχώς είναι άλμα

Καλή προσπάθεια αλλά με αρκετά μείον.

513