Video Tribute: JAKOB

Κάποιοι δε γνωρίζουν καν που είναι η Νέα Ζηλανδία. Οι αθλητικοί ξέρουν το ράγκμπι λόγω του παραδοσιακού χορού της εθνικής ομάδας. Κάποιο ψαγμένοι θα ξέρουν πως από εκεί κατάγονται οι The Datsuns. Οι λίγοι μύστες θα γνωρίζουν τους post-rockers Jakob. Οι υπόλοιποι σίγουρα πρέπει να συνεχίζουν να διαβάζουν.

Στο Texas Club το Σάββατο 16 Απριλίου θα λουστεί με post ήχους. Οι Νεοζηλανδοί Jakob θα μας επισκεφτούν και θα παίξουν κομμάτια από όλη τους τη δισκογραφία. 

H περιπέτεια των Jakob ξεκίνησε το 1998 και χωρίς να χάσουν χρόνο κυκλοφόρησαν ένα ομότιλτο EP και ένα limited edition 7”, πρωτού μπουν στο studio για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο τους (“Subsets of Sets”, 2001).

O ατμοσφαιρικός τους ορχηστρικός ήχος μιλάει όλες τις γλώσσες και έτσι, από την άλλη άκρη του πλανήτη κατάφεραν να έχουν ένα αφοσιωμένο κοινό στην Ευρώπη που τους επιτρέπει να περιοδεύουν στη γηραιά ήπειρο. Το δεύτερο τους album ήρθε το 2003 με τίτλο “Cale:Drew” και ακολούθησε το 2004 το ΕΡ “Dominion” σε μια πολύ παραγωγική περίοδο για την μπάντα.

Τρία χρόνια πέρασαν μέχρι την κυκλοφορία του “Solace” το 2006 και η δημοτικότητα των Jakob στις Post κοινότητες ανεβαίνει, ενώ η μπάντα σκληραίνει τον ήχο της που πλησιάζει εκείνον των Pelican.

Ατυχίες και τραυματισμοί ακύρωσαν τα σχέδια τους για νέο δίσκο σύντομα, ενώ σταμάτησαν και τις περιοδείες για αρκετό καιρό. Αυτό όμως, τους πείσμωσε και για αρκετά χρόνια δούλευαν τον επόμενο τέταρτο δίσκο τους “Sines” που τους φέρνει και πάλι στο προσκήνιο, και μάλιστα κερδίζοντας το βραβείο Tait στη χώρα τους. Έρχονται να μας εξηγήσουν τη μουσική τους από κοντά! Πρέπει να είμαστε εκεί!

Δε θα είναι όμως μόνοι τους. Θα έχουν για παρέα δύο από τα δικά μας σχήματα να τους ζεστάνουν τη στιγμή. Αρχικά, θα βγουν στη σκηνή οι Mock The Mankind, με το πρόσφατο τους “Ruination” (διαβάστε το review

και αμέσως μετά οι Their Methlab.

207

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.