ACCEPT

Τι να πρωτοπεί κάποιος για τους Αccept που δεν έχει ειπωθεί; Είναι πολύ απλά, μια από τις σημαντικότερες μπάντες στην ιστορία του Heavy Metal. Τίποτα λιγότερο. Το Rockway είχε την τιμή να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες με τον κιθαρίστα Wolf Hoffmann, με αφορμή την συναυλία τους επί Ελληνικού εδάφους.

Γεια σου Wolf! Τιμή μου να μιλώ μαζί σου αφού οι Accept είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες εδώ και 20 χρόνια! Το “Blood Of The Nations” ψηφίστηκε από τους συντάκτες του Rockway ως το καλύτερο άλμπουμ του 2010. Τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από τη κυκλοφορία του, πως βλέπεις τη γενικότερη ανταπόκριση του κόσμου;
Γεια σου Ανδρέα, πως είσαι; Ας προχωρήσουμε σε αυτό που είπες… πώς βλέπω την αντίδραση του κόσμου; Δυναμική και πολύ συγκινητική!

14 χρόνια μετά το τελευταίο σας άλμπουμ “Predator”, τι έγινε και ξαναφούντωσε η φλόγα και πως αντικαταστάθηκε ο Udo από τον Mark;
Δεν νομίζω ότι μπορείς να μιλήσεις για αντικατάσταση! Ο άνθρωπος έχει τη δική του μπάντα, από το 1987 πιστεύω και μόνο επειδή έχουμε συνεργαστεί αραιά και που, δεν σημαίνει απαραίτητα και με το νόμο ότι πρέπει να αναγκαστεί να αφήσει τα πάντα πίσω, όλα αυτά για τα οποία έχει αγωνιστεί για πάνω από 20 χρόνια. Η ιδέα του να βρεθούμε όλοι μαζί πάλι, προήλθε από τρίτους, το σκεφτήκαμε και άλλοι συμφώνησαν, άλλοι όχι. Εμείς το σεβόμαστε αυτό 100% και οι λίγοι οπαδοί που δεν το αποδέχονται, πρέπει να προσπαθήσουν να το δεχτούν.…

Accept

Πες μας λίγα λόγια σχετικά με την διαδικασία σύνθεσης των νέων κομματιών για το “Blood Of The Nations”.
Ο Mark εμφανίστηκε στη ζωή μας, όταν ο Peter και εγώ κάναμε μια πρόβα. Ήμασταν άνετοι και χαλαροί και όταν πέσαμε στον Mark δεν υπήρξε καμία διακοπή. Κάποιος έγραψε για τις συναυλίες μας, ότι “οι Accept είναι σαν ένα φυλακισμένο ζώο… που επιτέλους ελευθερώθηκε”. O Mark μας ενεργοποίησε και ο Andy Sneap, ο οποίος ήρθε από το πουθενά την κατάλληλη στιγμή, συναρμολόγησε τα κομμάτια. Είμαστε τόσο ευτυχείς όσο ποτέ και δεν υπήρξε ποτέ ευκολότερο για μας να τα βγάλουμε όλα έξω όπως τώρα!

Όλα τα χαρακτηριστικά των Accept είναι παρόντα. Σας βγαίνουν αυθόρμητα πλέον οι συνθέσεις;
Τίποτα σαν αυτό… Ο Peter και εγώ ακόμα θα γράφαμε αν ο Andy Sneap δεν μας σταμάταγε. Ο Mark μπορούσε να μας ακολουθήσει, όπου και αν θέλαμε να πάμε και αυτό ήταν μαγευτικό!

Ποιοι είναι οι μπάσταρδοι στους οποίους αναφέρεστε στο “Beat The Bastards”;
Αυτοί που έχουμε μέσα μας και άλλοι…

Ζεις μόνιμα στην Αμερική πλέον; Εργάζεσαι ακόμα ως επαγγελματίας φωτογράφος;
Πάντα ζούσαμε και στους δυο κόσμους, αλλά μετά από δυόμιση δεκαετίες μάλλον έχουμε ριζώσει την Αμερική πλέον… και ναι, η φωτογραφία είναι η δεύτερη αγάπη μου.

Θα συνεχίσουν να είναι ενεργοί οι Accept;
Και βέβαια!

Accept

Πολλοί metal κιθαρίστες σε αναφέρουν ως αγαπημένο τους κιθαρίστα, εσένα ποιες είναι οι προσωπικές σου επιρροές και αγαπημένες σου μπάντες;
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό, αλλά είναι μεγάλη τιμή. Είμαι περισσότερο επηρεασμένος από κλασική μουσική, παρά οτιδήποτε άλλο.

Ποια είναι τα 3 αγαπημένα σου Accept albums;
Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό… Κάθε album είναι η αντανάκλαση ενός συγκεκριμένου χρόνου και εποχής στη ζωή μας και ήταν ότι εκείνη τη στιγμή, θεωρούσαμε το καλύτερο.

Πως βλέπεις μετά από τόσα χρόνια το “Eat The Heat”;
Μια πάλη για νέους δρόμους, αλλά υπάρχουν μερικά καλά κομμάτια σε αυτό.

Accept

Τι αισθάνεσαι όταν γνωρίζεις πως οι Accept είναι κάτι το τόσο σημαντικό για αρκετό κόσμο;
Συγκίνηση.

Πως πάει η περιοδεία μέχρι στιγμής;
Είναι απίστευτα επιτυχημένη!

Πως είδες τους Έλληνες metal fans στο live;
Απίστευτο κοινό… πολύ τραγούδι και πολύς ιδρώτας!

Σε ευχαριστώ Wolf για το χρόνο σου!
Εγώ σε ευχαριστώ.

Συνέντευξη: Ανδρέας Ανδρέου

858