ZARATUS: “In the Days of Whore”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρία: Ván Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου 2021

Οι Zaratus δημιουργήθηκαν το 2018 από το Βασίλη Ζόμπολα γνωστό και ως Bill El (Soulskinner, Thou Art Lord κ.α.) και το Στέφανο Necroabyssius (Varathron, Katavasia κ.α.).

Αν λάβουμε υπόψη μας, τόσο τη μουσική ιστορία του Ζόμπολα, (ως ιθύνων νους τον Soulskinner) με αριστουργήματα όπως τα “Crypts of Ancient Wisdom” (2014), “Descent to Abaddon” (2017) όσο και του Στέφανου να δεσπόζει ως μια από τις πιο cult μουσικές φιγούρες της Ελληνικής black metal σκηνής και σε συνδυασμό με την τελευταία κυκλοφορία που αποτελεί μια από τις κορυφαίες των Varathron, “Patriarchs Of Evil” (2018), οι προσδοκίες για το πρώτο full-length album των Zaratus είναι αρκετά υψηλές.

Το 2019 κυκλοφορούν την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία, το Mini LP “The Descent” (περιορισμένης κυκλοφορίας 500 αντιτύπων), το οποίο περιέχει τέσσερις εξαιρετικές και άκρως ατμοσφαιρικές/λυρικές συνθέσεις με αγαπημένες μου στιγμές το “Darkened Dominion”, “Of the Unknown God” και το φοβερό bridge/solo του “Redeemer of the Misty Obsession”.

Το “In the Days of Whore” ακολουθεί τη μουσική τεχνοτροπία του “The Descent”, με κύρια διαφορά την πιο “συμπαγή” μουσική παραγωγή. Οι αρχαιοελληνικές και ανατολίτικες μουσικές αναφορές με τη (χωρίς υπερβολές) χρήση παραδοσιακών εγχόρδων και πλήκτρων σε συνδυασμό με τον τρόπο που “αφηγείται” ο Στέφανος, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην άκρως ατμοσφαιρική και σκοτεινή αισθητική του. Η μουσική του ροή είναι αξιοθαύμαστη, το ταξίδι που προσφέρει είναι μαγευτικό και σε κανένα σημείο δεν σε προκαλεί να κάνεις skip σε κάποιο από τα επτά “κεφάλαιά” του: “Ceremonies Before Light’s Existence”, “Darkness And Decay”, “In The Days Of Whore”, “The Haunted Palace”, “Chaos And Blood”, “Heritage Of Fire”, “Zoroastrian Priests”. Εξαιρετικό και το εξώφυλλο, που συνάδει με το μουσικό ύφος της κυκλοφορίας και σε μεταφέρει στα Ρωμαϊκά χρόνια των εξιλαστήριων θυσιών προς τέρψη των Θεών και της εκάστοτε ελίτ.

Το συνολικό αποτέλεσμα του “In the Days of Whore” είναι καθηλωτικό και ικανοποίησε κάθε προσδοκία μου. Είναι προφανές ότι τόσο ο Βασίλης, με το μόλις πρόσφατα εξαιρετικό “Seven Bowls of Wrath” (Νοέμβριος 2020) όσο και ο Στέφανος με τη “φοβερή” live κυκλοφορία του “Glorification Under the Latin Moon” (2020), βρίσκονται σε δημιουργική έξαρση και σε μια από τις καλύτερες μουσικές στιγμές της καριέρας τους.

Τους προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους black metal ακροατές και ειδικά στους λάτρεις της Ελληνικής black metal σκηνής. Αν κάποιος έχει περιέργεια να ακούσει black metal ή δεν έχει “ψηθεί” από ότι έχει ακούσει, νομίζω είναι η καταλληλότερη μουσική κυκλοφορία για να δοκιμάσει τα μουσικά του όρια.

Facebook: https://www.facebook.com/zaratusblackmetal

593

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου