WONDERS: “The Fragment of Wonders”

ALBUM

Είδος: Melodic Power Metal
Δισκογραφική: Limb Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Νοεμβρίου 2021

Οι Wonders είναι ένα ολόφρεσκο συγκρότημα από την Ιταλία, «παίζουν μπάλα» κυρίως σε power metal «γήπεδα» και έχουν και κάποιες prog επιρροές που «νοστιμίζουν» το τελικό αποτέλεσμα, ενώ σε κάποια κομμάτια φαίνεται και η αγάπη τους προς το AOR.

Ιδρύθηκαν το 2020 από τα αδέλφια Pietro Paolo και Giorgio Lunesu και κάπου εκεί ξεκίνησαν και τη συνεργασία και με τον δικό μας Bob Katsionis. Στη συνέχεια προστέθηκαν ο τραγουδιστής Marco Pastorino και ο μπασίστας Luca Negro, και έτσι φέτος ήρθε η ώρα για τον πρώτο τους δίσκο “The Fragment of Wonders”. Το album περιέχει 10 συνθέσεις, 3-5 λεπτά η καθεμία, με συνολική διάρκεια περίπου 45 λεπτά. Όλα τα κομμάτια είναι ιδανικά για να παιχθούν σε κάποιο ραδιόφωνο και έχουν ένα έντονο θετικό vibe. Σίγουρα θα αρέσουν στους λάτρεις της μελωδίας, που είναι και το δυνατό τους στοιχείο και επίσης τα πάνε αρκετά καλά όσον αφορά στα ρεφραίν των κομματιών. Η παρουσία του Bob στο “The Fragment of Wonders”, θα έλεγα ότι είναι πιο πολύ υποστηρικτική και όχι πρωταγωνιστική, όπου χρειάζεται βέβαια δείχνει το ταλέντο του, όπως στο κομμάτι “Losing The Dream”. Η παραγωγή λίγο «μας τα χαλάει», αφού ο ήχος υπολείπεται σε «όγκο» και νομίζω ότι γενικά το rhythm section είναι λίγο «ριγμένο». Υπάρχει ομοιομορφία στις συνθέσεις όσον αφορά στην ποιότητα, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βαρετά σημεία στην ακρόασή του “The Fragment of Wonders”, δεν υπάρχει όμως το τραγούδι που σε κάνει να ξετρελαθείς. Κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι τα “Good & Bad”, “Pretender” και “Where The Sun Doesn’ t Shine”.

Σαν πρώτη δημιουργία των Wonders, το “The Fragment of Wonders” περνάει τη βάση και πετυχαίνει τον πρωταρχικό του στόχο που είναι να ψυχαγωγήσει τον ακροατή. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι στο δίσκο που να μην το έχεις ξανακούσει από κάποιον άλλον και απέχει πολύ από το να την χαρακτηρίσεις τη μουσική τους θαυμαστή. Συμπαθητικός δίσκος αλλά όχι «για χόρταση».

Facebook: https://www.facebook.com/wondersfragment

508

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.