WOLFSBANE: “Genius”

ALBUM

Είδος: Hard Rock/Heavy Metal
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Ιουνίου 2022

Θέλω να φανταστείτε ένα κολάζ με όλα τα εξώφυλλα των albums Iron Maiden. Κάπου εκεί μέσα, βρίσκονται αυτά των “X-Factor/Virtual XI”. Αυτές οι δυο εικόνες είναι το ξεκίνημα μιας καθόλου επικίνδυνης μουσικής αίρεσης, αυτή των οπαδών του Blaze Bayley.

Αυτή η αίρεση, στην οποία ανήκω και εγώ με όλη μου την καρδιά, εφευρίσκει συνεχώς θεωρίες συνωμοσίας για τους λόγους που δεν αξιοποιήθηκε ο Blaze καλύτερα στους Maiden. Την ξέρουμε την αλήθεια, κυρίες και κύριοι, αλλά οι δικές μας θεωρίες έχουν πολλή περισσότερη πλάκα.
Η αγαπημένη μου συνωμοσία έχει να κάνει με την προηγούμενη μπάντα που τραγουδούσε ο Blaze, τους υπερενεργητικούς Wolfsbane. Όποιος τους έχει ακούσει, ξέρει ότι το στυλ τους είναι σαν να έκαναν σεξ οι Van Halen με τους πρώιμους Maiden και οι Wolfsbane είναι το παιδάκι τους. Ο Bayley ειδικά, ήταν σαν κλείστηκε ο David Lee Roth σε ένα υπόγειο για να παίξει τρεις βδομάδες AD&D και μετά βγήκε αγριεμένος για γυναίκες και μπύρες.

Όταν λοιπόν επέλεξαν τον Blaze οι Maiden, του είπαν να ξεχάσει ό,τι ξέρει, να κόψει τα γλεντζέδικα και να γίνει 100% μεταλλάς για τις ανάγκες της μπάντας. Ο καημένος o Blaze, τι να κάνει υπάκουσε και εκτός από το στιλ που τον έκανε ξεχωριστό, έχασε και το κέφι του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ποτέ να εδραιωθεί στη συνείδηση των οπαδών των μπαμπάδων μας. Φυσικά, οι Blaze maniacs έχουμε για εικόνισμα το xFactor, μη ξεχνιόμαστε.

Η προσωπική δουλειά του Blaze μας έδωσε υπέροχα μεταλλικά έπη, όμως στο μυαλό μου ποτέ δεν ακούστηκε το ίδιο άνετος και ευτυχισμένος όπως όταν έπαιζε στους Wolfsbane. Το φετινό του album “Genius” έρχεται για να τα αλλάξει όλα αυτά, γιατί πολύ απλά είναι όλα όσα μας χρωστούσε τόσα χρόνια, αυτός ο γλυκύτατος άνθρωπος.

Ένα ζεστό, κεφάτο, ενεργητικό σφηνάκι metal/rock, με κολλητικά ρεφραίν, που δεν χορταίνεις να ακούς. Η μαγεία με τους Wolfsbane είναι ότι μετατρέπουν τα πάντα γύρω σου σε ένα μικρό επαρχιακό live club, όταν τους ακούς. Χτυπάς το πόδι σου στο πάτωμα, απλώνεις το χέρι για να πιάσεις μια μπύρα, ίσως και να φλερτάρεις τον/τη διπλανό/διπλανή σου.

Όσοι έχουν δει τον Blaze σε συναυλία ξέρουν ότι τα μικρά clubs είναι η φάση του, βγάζει μια απίστευτα καλή διάθεση, τρελή ενέργεια και πάθος. Όλο αυτό το κλίμα έχει απορροφηθεί στο “Genius” και όσοι θεωρούσαν ότι το στιλ του Bayley είναι μονοκόμματο, περιορισμένο και βαρετό, νομίζω ότι θα μπορούσαν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, θα εκπλαγούν.

Ακούστε τον να θυμίζει punk rock τραγουδιστή στο εθιστικό ρεφρέν του “Zombies”, να ρομαντζάρει στο νοσταλγικό “Small Town Kisses” που θα είχε θέση στο “Virtual XI” και να μοιάζει με το θετό γιο του Diamond Dave στο υπερκεφάτο/KISS-ατο “Rock City Nights”. Οι ελάχιστοι που γουστάρατε εξαρχής Wolfsbane, αφήστε τον να σας πάει πίσω στο 1989 με το «”pit it out”, σε κάποιο clulb του Μπέρμινγχαμ.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θέλω το metal μου ανάλαφρο και κεφάτο με πολύ αφρό, όπως και τη μπύρα μου. Δεν επιθυμώ να αλλάξει τα μυαλά μου, ούτε να πάει τη μουσική ένα βήμα παραπέρα, ας το κάνουν αυτό οι νεότεροι.

Εγώ απλώς διψάω για καλοκαιρινές νύχτες, με καλή μουσική και αλκοόλ. Α, είμαι και Blaze χούλιγκαν. Ακούστε το “Genius”, είναι σαν να μέθυσε το “Man on the Edge” με το “Angel and the Gambler”.

Official Channel: https://bit.ly/3Qa7HBV
Instagram: https://bit.ly/3aySpGC
FaceBook: https://bit.ly/3awgLkm

824

Avatar photo
About Γιώργος Καλλίνης 21 Articles
Θα με βρείτε στα διάφορα φόρα στο ιντερνέ να ξεχειλώνω μουσικές απόψεις, φέρνοντας στα άκρα συνομιλητές, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνουν επίτηδες, κάποιος που έχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο, μιλάει μέσα από μένα. Ναι, καπνός μπήκε στο μάτι μου!