Wizzerd: “Space?: Issue No.001”

ALBUM

Είδος: Heavy/ Fuzz/ Space rock
Δισκογραφική: Fuzzorama Records
Ημ. Κυκλοφορίας: Σεπτέμβριος 2022

Λάτρεις της μυθολογίας του φανταστικού, ακόλουθοι της ένατης τέχνης καθότι φανατικοί αναγνώστες εικονογραφημάτων (λαϊκιστή κόμικς), γοητευμένοι από την επιστημονική φαντασία και υπέρμαχοι της Σαμπαθικής ιδεολογίας και ριφολογίας σε όλα τα πλάτη και μήκη, ξεκινώντας από τα πρώιμα proto Doom και Metal άλμπουμ και καταλήγοντας εώς στα μεταγενέστερα Trippy-Hippie της Ozzy περιόδου.

Οι Αμερικανοί Wizzerd είναι οι κλασικοί αγαπητοί nerd τύποι που θα ήθελες αφενός να τους αγκαλιάσεις και αφετέρου να αράζεις μαζί τους κάνοντας παρέα, ώστε να παλιμπαιδίζεις στην εκάστοτε man-cave και να μαθαίνεις τα επτασφράγιστα μυστικά από διάφορα σύμπαντα υπερηρώων (μουσικών και μη). Αποτελούν τους ήρωες της διπλανής πόρτας, ή ακόμα καλύτερα του διπλανού υπογείου ή γκαράζ ώστε να εντρυφήσουμε στα άδυτα της Αμερικανικής κουλτούρας των προαστίων.

Συνδυάζοντας την έντονη και “παχύσαρκη” μοντέρνα ριφολογία, με μία προοδευτική άνθηση και μία ισχυρή δόση Hard Rock n Roll ενέργειας, το Heavy Rock κουαρτέτο καταλήγει να αιωρείται στην ηχόσφαιρα των Howling Giant και των Elder, με το παράδοξο στο τέλος του να μην ακούγεται σαν κανένα από τους δύο. Από τις πρώτες νότες και φωνητικές ερμηνείες του “Sisters of The Sun” αντιλαμβάνεσαι κάτι οικείο μεταξύ Paul Stanley και Glen Danzig, για να καταλήξεις εν τέλει, με τη συνοδεία και της μουσικής, στο συμπέρασμα ότι το συγκρότημα θα μπορούσε να είναι ηχητικός κλώνος των The Sword, εποχής Warp Riders και έπειτα.

Αν πάντως έπρεπε να παραλληλίσουμε το συγκρότημα μέσα από την 4/20 βοτανολογία, τότε θα μπορούσαμε απροκάλυπτα να πούμε πως ο καινούριος δίσκος είναι εργαστηριακό αποτέλεσμα “παντρέματος” ενός βασικού strain που ακούει στο όνομα Black Sabbath, με ορισμένες προσθήκες από Pink Floyd και Ac/dc, με διάφορα δευτερεύοντα (αλλά εξίσου δυναμικά) και με πρωτεύοντες και ευεργετικές ιδιότητες όπως Kyuss, Acid King, Uncle Acid, Truckfighters, το ηχητικό αποτέλεσμα του οποίου μας χαρίζει διαφορετικές εμπειρίες και οφέλη. Για του λόγου το αληθές στα “ Super Nova”, “ Attack of the Gargantuan Moon Spiders” και “ Don’t Zorp ‘N’ Warp” αντιλαμβάνεσαι τις προαναφερθέντες εμβόλιμες ηχητικές παρεμβάσεις, όπου καταλήγουν σε σημείο copy-paste χωρίς να μας χαλάνε καθόλου, αντιθέτως μας “φτιάχνουν” σε υψηλές συχνότητες και (εν)τάσεις για τα καλά.
Η παλιοπαρέα από το Kalispell της Montana με όχημα το Delorean, πατώντας το Fuzz πετάλι και βάζοντας σαν καύσιμο Desert μελωδίες με Space επικάλυψη, μας ταξιδεύουν στην τελευταία πεντηκονταετία της “σκληρής μουσικής” προσφέροντάς μας ένα μαγευτικό ηχητικό αλισβερίσι που όμοιό του δύσκολα συναντάς.

Στην συνομοταξία των γνωστών μάγων όπως Merlin, Dr.Strange, Saruman, Gandalf και ούτω καθεξής, που τόσο μας εξιτάρoυν, έρχονται να προστεθούν και οι τέσσερις φερέλπιδες Αμερικανοί young apprentices, οι οποίοι δεν θα συνεισφέρουν σε γητείες και ξόρκια, αλλά θα συμβάλουν στη σύνθεση του μουσικού υπόβαθρου με ηχητικούς πειραματισμούς και ιδιαίτερες ακουστικές μεταδόσεις συμπληρώνοντας το διαστημικό θέμα που πραγματεύονται στην εντέλεια.

Η πρώτη έκδοση του “τεύχους” άφησε θετικές εντυπώσεις και τα μόλις 1000 αντίτυπα που κόπηκαν σε βινύλιο θα γίνουν από ότι φαίνεται ανάρπαστα, και πλέον εποφθαλμιούμε για το δεύτερο τεύχος όταν αυτό δοθεί στη δημοσιότητα.

Μέχρι τότε…. enjoy the sonic ride through the Doomed and Stoned Space Multiverse…

Facebook: https://www.facebook.com/wizzerddoom
Bandcamp: https://wizzerd.bandcamp.com/

422

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 263 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...