WITCHTHROAT SERPENT: “Trove of Oddities at the Devil’s Driveway”

ALBUM

Είδος: Doom\Stoner Metal
Εταιρεία: Heavy Psych Sounds
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2023

Οι Witchthroat Serpent είναι ένα Doom συγκρότημα από την Γαλλία και στις 3 Μαρτίου ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον νέο τους δίσκο, “Trove of Oddities at the Devil’s Driveway”.

Οι Witchthroat Serpent δημιουργήθηκαν το 2011 και από τις πρώτες κυκλοφορίες τους έκαναν ξεκάθαρο ότι θέλουν να αφιερωθούν στο αργό Doom\Stoner με occult θεματολογία. Αυτό το Doom δηλαδή που έχουμε αγαπήσει στους Acid Mammoth και τους Electric Wizard. Οι fan των σχημάτων που ανέφερα, αν δεν έχουν ακούσει καμία κυκλοφορία των Witchthroat Serpent, ήρθε η ώρα να το κάνουν και είμαι σίγουρος ότι ειδικότερα το “Trove of Oddities at the Devil’s Driveway” θα τους αρέσει αρκετά.

Το “Trove of Oddities at the Devil’s Driveway” έχει αρκετά πιο αργούς ρυθμούς από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του σχήματος και όπως έχει δηλώσει το σχήμα, προσπάθησαν να κάνουν κάτι πιο σκοτεινό, αφιερωμένο στις παλιές ταινίες τρόμου, τα ψυχεδελικά ναρκωτικά και τις χαμένες ψυχές, προσεγγίζοντας το σαν μια επίκληση στον Σατανά. Από μουσικής πλευράς, το σχήμα πρώτη φορά χρησιμοποίησε mellotron και samples από ταινίες, για να δημιουργήσουν την ρετρό occult ατμόσφαιρα που ήθελαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι από το συγκεκριμένο είδος δεν περιμένουμε κανενός είδους πρωτοπορία. Εξάλλου δεν είναι και ο σκοπός των σχημάτων να κάνουν κάτι τέτοιο, αλλιώς θα έπαιζαν διαφορετικά είδη και όχι Doom\Stoner. Όπως επίσης και σε επίπεδο τεχνικής, σε αυτά τα σχήματα δεν θα βρεις τον επόμενο Petrucci, ούτε τον επόμενο Eloy Casagrande. Αν κάποιος ψάχνει τεχνική, τότε πρέπει να κοιτάξει κάπου αλλού.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το γεγονός να μην έχει τον δικό του χαρακτήρα ένα σχήμα. Υπήρξαν κομμάτια στον δίσκο που έψαχνα αν το έχουν κάνει σε συνεργασία με τον X. Μπάμπαλη Jr. των Acid Mammoth, καθώς δεν είδα απλά μια ομοιότητα, ο τραγουδιστής των Witchthroat Serpent τραγουδάει με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, το σχήμα έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της παραγωγής και το Lo-Fi υπάρχει σαν ατμόσφαιρα και όχι στο πόσο καθαρά ακούγεται η μουσική στα ηχεία μας. Ειδικά τα drums έχουν εντυπωσιακό ήχο και δίνουν έναν όμορφο groove στα κομμάτια, τα οποία είναι αρκετά μεγαλύτερα από ό,τι μας έχει συνηθίσει ο συγκεκριμένος ήχος. Ένα άλλο στοιχείο που παρατήρησα είναι, ότι οι κιθάρες είναι πιο overdriven παρά fuzz, κάτι το οποίο αρχίζουν και υιοθετούν αρκετά σχήματα του χώρου, δίνοντας έναν πιο διαυγή ήχο στα riff.

To “Trove of Oddities at the Devil’s Driveway” είναι ένα album το οποίο δείχνει ότι το συγκρότημα έχει προοπτικές, αρκεί να καταφέρει να βρει τον δικό του χαρακτήρα. Οι Witchthroat Serpent δείχνουν να έχουν όρεξη και ιδέες για να κάνουν το επόμενο βήμα και να ξεχωρίσουν σε αυτή την θάλασσα ήχων που έχουμε στην διάθεσή μας.

Bandcamp: https://witchthroatserpent.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/WitchthroatSerpent/
Instagram: https://www.instagram.com/witchthroatserpent/

427

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 118 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.