WITCHFYNDE: “Give ’em Hell”

REISSUE

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: High Roller
Ημερομηνία επανακυκλοφορίας: 30 Ιουλίου 2021

«Οργασμός» επανακυκλοφοριών φέτος το καλοκαίρι, με την High Roller Records να συνεχίζει να κυκλοφορεί σπάνια «διαμάντια» του παρελθόντος. Αυτήν τη φορά θα γράψουμε για τον πρώτο δίσκο των Witchfynde, μιας κλασικής NWOBHM μπάντας, το εξαιρετικό “Give ’em Hell”.

Οι Witchfynde ιδρύθηκαν το 1974 και το αρχικό line up περιελάμβανε τους Montalo στην κιθάρα, Gra Scoresby στα drums, Richard (Butch Blower) στο μπάσο και Neil Harvey στα φωνητικά. Το όνομα το πρότεινε ο Montalo, ο οποίος ήδη είχε ξεκινήσει να ασχολείται με τον αποκρυφισμό. Το 1975 αναλαμβάνει το μπάσο ο Andro Coulton και στα φωνητικά την σκυτάλη πίσω από το μικρόφωνο παίρνει ο Steve Bridges. Αυτή θα είναι και η σύνθεση που θα γράψουν το “Give ’em Hell” το 1980. Έτσι η «έκρηξη» του NWOBHM τους βρίσκει με σταθερό line up και ώριμους ηλικιακά για να γράψουν κάτι καλό. Επίσης η υιοθέτηση του σατανικού image θα τους δώσει ακόμα πιο πολύ ώθηση και η εμφάνιση του Bathomet στο εξώφυλλο θα «ψαρώσει» πολύ κόσμο. Θεωρούνται από τους πρωτεργάτες του occult metal.

Το “Give ’em Hell” είναι κλασικό Βρετανικό προϊόν, μια μίξη ’70s Black Sabbath και Judas Priest. Σαν μπάντα ήταν πιο κοντά σε σχήματα όπως Angel Witch, Saxon και Diamond Head, παρά σε «βαρύτερα» ηχητικά groups όπως οι Venom και οι Iron Maiden. Η παραγωγή είναι αρκετά «ωμή» και βοηθάει στο φτιάξιμο ατμόσφαιρας, και έχεις την αίσθηση ότι όλα τα όργανα είναι παιγμένα ζωντανά. Ο Neil Harvey κάνει πολύ καλή δουλειά στα φωνητικά, μπαίνει άνετα στην ελίτ των NWOBHM τραγουδιστών και μου βγάζει μια «αλητεία» που «κολλάει» και με το υλικό των Witchfynde. Ο δίσκος είναι γεμάτος από σπουδαία riff και υπάρχουν σπουδαία τραγούδια όπως τα “Ready to Roll” και “The Divine Victim” που είναι καθαρόαιμα heavy metal κομμάτια ή τα “Leaving Nadir” και “Unto the Ages of the Ages”, που είναι πιο «σκοτεινά» και πιο progressive.

H High Roller Records κυκλοφορεί το “Give ’em Hell” με δύο bonus τραγούδια, τα “Tetelestai”και “Wake Up Screaming” που άνετα θα μπορούσαν να είχαν μπει στην αρχική έκδοση, ενώ επίσης έχει κάνει remaster τον ήχο. Αξιοπρόσεκτη επανακυκλοφορία και εννοείται ότι προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους λατρεύουν το NWOBHM και γενικότερα το heavy metal.

Facebook: https://www.facebook.com/rathergowild

507

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.