WITCHERY: “Nightside”

ALBUM

Είδος: Blackened Thrash Metal
Εταιρία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Ιουλίου 2022

Με εκκίνηση στα τέλη των 90s και για να είμαστε ακριβείς το 1998 (“Restless & Dead”), οι Σουηδοί Witchery προσφέρουν “σατανιασμένο” heavy metal στους διψασμένους για riffs οπαδούς.

Έβδομο χτύπημα για τους Witchery φέτος το “Nightside”, που τους βρίσκει σε φοβερή φόρμα και όσο πιο κοντά στο death metal γίνεται.

Η black metal ατμόσφαιρα που θα θυμίσει σε πολλούς Dimmu Borgir (“Storm of the Unborn”) είναι περικυκλωμένη από σκληρή Possessed αισθητική και σε λίγες δόσεις ακόμη και στιγμές ένδοξου NWOSDM (“Popecrusher”).

35 λεπτά “μαυρισμένου” και θυμωμένου metal, εξαιρετικής παραγωγής, τυλιγμένης με ένα εξώφυλλο λιτής αισθητικής που δεν κλέβει την παράσταση (θυμήθηκα για τον ίδιο λόγο το “De Mysteriis Dom Sathanas”), που προσφέρεται για απανωτές ακροάσεις, που βέβαια, δεν θα σε κάνουν να τρίβεις τα αυτιά σου.

Με νέα άφιξη στο μπάσο τον Victor Brandt (Dimmu Borgir) που αντικατέστησε τον παλαιό Sharlee D’Angelo και με τον Angus Norder να έχει πλήρως ενσωματωθεί στο Witchery-κό DNA, οι Σουηδοί κυκλοφορούν ένα από τα highlights του είδους για φέτος μαζί με τον νέο Midnight (review).

Αν θέλεις μουσική για headbanging, έφτασες. Αν θες να βρεις κάτι καινούριο, συνέχισε το ψάξιμο.

Facebook: https://www.facebook.com/officialwitchery

846

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.