WATAIN: “The Agony & Ecstasy of Watain”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

ίδος: Black Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Απριλίου 2022

Επαναφορά και για μια από τις γενικά φημισμένες μπάντες του “έντεχνου” black metal. Ο λόγος για τους Σουηδούς Watain, ένα trio που παραμένει αναλοίωτο από το 1998 και έχει αποκτήσει έναν χαρακτήρα cult στις συνειδήσεις των fans.

H αλήθεια είναι ότι εδώ και μια ντουζίνα χρόνια κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς να επιδείξουν κάτι σημαντικό ή έστω άξιο λόγου. Κάτι που θεωρώ ότι θα αλλάξει με το νέο album “The Agony & Ecstasy of Watain” στο οποίο οι Watain μάλλον διοχέτευσαν το απαύγασμα της εμπειρίας τους, αποτίοντας ένα αισθητικά άρτιο tribute ουσιαστικά προς την έντεχνη “σχολή” της χώρας τους με κάποιες λοξές ματιές προς την δυτική πλευρά των συνόρων τους.

Βασική επιρροή οι Dissection που αναμειγνύονται συνθετικά σε σημεία με τους πλέον πρόσφατους At The Gates, τους Hypocrisy, τους Edge Of Sanity αλλά και τους μεγάλους Emperor. Στα δεδομένα credits ανήκει η πολύ καλή τραγουδοποιΐα, οι αρκετά καλές και ιδιαίτερες μελωδίες και ο αψεγάδιαστος ήχος που ανεβάζει το αποτέλεσμα σε υψηλά επίπεδα. Φωνητικώς δε ο μπασίστας Erik Danielsson ακούγεται πολύ ώριμος και δεν αναλώνεται σε στείρο gargoyle growl αλλά φροντίζει να το παλινδρομεί εκφραστικώς δίνοντας επιπλέον ενδιαφέρον.

Πολύ καλά τα “Ecstasies in Night Infinite” και “The Howling”, εξαιρετικό το instrumental “Before the Cataclysm” και το “Septentrion” με τον θαυμάσιο επίλογο, αντάξιο μιας φιλόδοξης δουλειάς. To “The Agony & Ecstasy of Watain” περιέχει καλοπαιγμένο metal το οποίο αν και βασίζεται στο black εντούτοις απλώνει τα πλοκάμια του και σε άλλες όμορες τάσεις. Αξιοπρεπέστατη δουλειά και θα έλεγα και ένα βήμα ανέλπιστης εξέλιξης ακόμη και για τους ίδιους τους Watain.

Facebook: http://facebook.com/watainofficial

613

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.