WARRIOR PATH: “The Mad King”

ALBUM

Είδος: Heavy/Power Metal
Δισκογραφική: Symmetric Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου 2021

Εάν με ρωτούσες ποιο πιστεύω ότι είναι το album που περιμένει περισσότερο το, εντός των συνόρων, μεταλλικό κοινό, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου έλεγα αυτό το δεύτερο album των Warrior Path. Και αυτό γιατί οι Αθηναίοι metallers είχαν καταφέρει με το ομώνυμο ντεμπούτο τους να “καρφιτσωθούν” στη μουσική συνείδηση τόσο της εγχώριας σκηνής όσο και της παγκόσμιας. Το “The Mad King” έρχεται να αποδείξει ότι οι Warrior Path και το ντεμπούτο τους δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα, αλλά η αρχή μιας ποιοτικής και εξελίξιμης πορείας προς την επιτυχία, δίνοντάς μας την ευχαρίστηση σα χώρα να λέμε ότι πλέον υπάρχει μια μπάντα στα σπλάχνα της που ξεχωρίζει για τις γεμάτες ποιότητα κυκλοφορίες της.

Το “The Mad King” δεν ξέρω αν έρχεται σα φυσική εξέλιξη του “Warrior Path”, αλλά σίγουρα έχει κάποιες διαφορές με τον προκάτοχό του. Και αυτές οι διαφορές, δεν έχουν να κάνουν τόσο με το μουσικό ύφος ή τις συνθετικές ιδέες ή ακόμα και την παραγωγή. Πρώτα απ’ όλα οι Warrior Path άλλαξαν ως προς τη φωνή, αφού πλέον πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο “πολύς” Daniel Heiman (ναι αυτός των Lost Horizon). Σαφώς και ο Γιάννης ήταν και είναι εξαιρετικός ερμηνευτής και μια από τις πιο αξιόλογες εγχώριες φωνές, αλλά και ο Daniel έρχεται να προσδώσει την “παγκόσμια” εμπειρία του μαζί με τον όγκο και την “επιθετικότητα” που θέλουν να προσθέσουν οι Αθηναίοι metallers στο δεύτερο έργο τους.

Οι Warrior Path δεν φαίνεται να αλλάζουν κάτι ως προς τη μουσική τους κατεύθυνση σε αυτό το δεύτερο πόνημά τους και καλά κάνουν θα έλεγα μιας και τα πήγαν εξαιρετικά στο ομώνυμο ντεμπούτο τους. Και εδώ λοιπόν θα ακούσουμε “φρέσκο” power metal, αμέτρητα riffs να γεννιούνται σε κάθε κομμάτι και καταιγιστικά solos που δε σε αφήνουν “να πάρεις ανάσα”, παρά μόνο όταν τελειώνει ο δίσκος. Τα credits σαφώς και πρέπει να πάνε στον mastermind της μπάντας Ανδρέα Σινάνογλου, όπου φαντάζει σαν μία μηχανή παραγωγής εμπνευσμένων riffs και solos, ενώ συνάμα οι στιχουργικές του ικανότητες κρίνονται τουλάχιστον ευφάνταστες. Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρ τέτοιων albums που έχουν να κάνουν με βασιλιάδες, μάχες, σπαθιά και όλα τα συναφή, ο ιθύνων νους των Warrior Path μοιάζει να βρίσκει “πρωτότυπους” στίχους που τους “ντύνει” με αυτά τα μαγικά riffs και τα μετατρέπει σε power metal ύμνους. Κομμάτια όπως τα “His Wrath Will Fall”, “Savage Tribe”, “Don’t Fear The Unknown”, “Neverending Fight” και το ομώνυμο “The Mad King”, δείχνουν να επαναπροσδιορίζουν τον όρο power metal μέσα από τα ίδια στοιχεία που τον έκαναν “κορεσμένο”, και να του δίνουν μια πρωτοφανή πλέον “αίγλη” να συνεχίσει να μας χαρίζει ξεχωριστές μουσικές στιγμές.

Ακόμη ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε, είναι το πόσο ταίριαξε η φωνή του Daniel Heiman με τους Warrior Path. Σίγουρα η φυγή του Γιάννη είχε αφήσει μια “τρύπα” στα φωνητικά, όμως η ευφυΐα και πάλι του Ανδρέα κατόρθωσε να βγάλει τη μπάντα από μια δύσκολη απόφαση. Οι Αθηναίοι power metallers δεν άργησαν να βρουν το νέο τους frontman, όπου με το εύρος της φωνής του και τις ερμηνείες του δείχνει ικανός να μας κάνει να “ξεχάσουμε” την έλλειψη του Γιάννη Παπαδόπουλου, μιας και ο Daniel είναι η καλύτερη επιλογή πίσω από το μικρόφωνο. Προφανώς σε κάποιους θα λείπει η μελωδική χροιά του Γιάννη, όμως εδώ ο “όγκος”, η “τραχύτητα”, η δύναμη και ενδεχομένως και η όποια “σκοτεινή” διάθεση της φωνής του Daniel την κάνει υπεραπαραίτητη για το project του “The Mad King”. Από ερμηνευτικής σκοπιάς δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού η αξία του Daniel είναι εγνωσμένη. Μια ακρόαση θα πείσει 100% επ’ αυτού.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στις πραγματικά ευφυείς ιδέες του Ανδρέα. Ίσως φανεί υπερβολικό, αλλά μιλάμε για πραγματικά άρτιες power ιδέες που δεν ξεφεύγουν από τα λεγόμενα “ταμπού” στον power χώρο και όμως έχουν την ικανότητα να ακούγονται φρέσκα και διαφορετικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβει αυτός ο άνθρωπος μέσα στο κεφάλι του ή τι μπορεί να συμβαίνει μέσα εκεί, όμως αυτό που παρουσιάζει σε κάθε του δουλειά είναι πέρα για πέρα εξωπραγματικό. Εμπνευσμένα riffs, καταιγιστικά solos, συνθετική υπερ-επάρκεια, μουσική ευφυΐα και πολλά άλλα ακόμη, μπορούν να αποτυπωθούν ακούγοντας και τα δύο του μουσικά “παιδιά”. Ακόμη ένα credit θα πρέπει να πάει και στην παραγωγή του δίσκου όπου ο γνωστός και μη εξαιρετέος Bob Katsionis έχει κάνει απίστευτη δουλειά. Πραγματικά μια μουσική υπερπαραγωγή, που αποτυπώνει στο ακέραιο όλα όσα πραγματεύεται το album.

Είναι τρομακτικά αδιανόητο για μία μπάντα να βγάζει μέσα σε δύο χρόνια ένα album ίδιας, ή και ανώτερης ποιότητας, από το πρώτο. Οι Warrior Path το καταφέρνουν αυτό, χωρίς καν να ιδρώσουν. Το “The Mad King” είναι το δεύτερο σερί εξαιρετικό album των Αθηναίων metallers και εμείς πλέον μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για την καταγωγή της μπάντας. Το “The Mad King” μοιάζει ικανό να αναζωογονήσει ολόκληρο το power metal είδος, να το επαναπροσδιορίσει και να το φέρει και πάλι στην επιφάνεια του μεταλλικού κινήματος. Οι Warrior Path αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο παγκόσμιο και όχι μόνο εγχώριο μουσικά και το “The Mad King” έρχεται να τους καθιερώσει στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη μετά βαΐων και κλάδων.

Facebook: https://www.facebook.com/warriorpathgr/
Bandcamp: https://warriorpath.bandcamp.com/

674

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.