WAR CLOUD: “Earhammer Sessions”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Μαΐου 2020

Όταν μιλάμε για την Καλιφόρνια, δύο πράγματα μας έρχονται στο μυαλό. Η θρυλική σκηνή του thrash στο Σαν Φρανσίσκο και η εξίσου επιδραστική σκηνή της Sunset Boulevard που γέννησε το glam metal. Οι War Cloud όμως από το Όουκλαντ, αποκλίνουν λίγο από την παράδοση της περιοχής και παίζουν heavy metal. Έχουν βγάλει ήδη δύο studio albums μέσω της Ripple Music και φέτος κυκλοφορούν το “Earhammer Sessions”.

Στο δελτίο τύπου η εταιρεία παρουσιάζει το “Earhammer Sessions” σαν live album, αλλά στην πραγματικότητα τα μέλη των War Cloud μπήκαν στα Earhammer Studios και επανεκτέλεσαν ζωντανά τα καλύτερα τραγούδια από τα δύο albums, που έχουν βγάλει μέχρι τώρα. Οπότε το “Earhammer Sessions” είναι μία συλλογή που έχει σκοπό να παρουσιάσει το παλαιότερο υλικό των Αμερικανών, σε όποιον δεν τους γνωρίζει.

Για αρχή, το ότι οι War Cloud αποδίδουν ζωντανά το υλικό τους, προσφέρει επιπλέον ενέργεια και φρεσκάδα στις συνθέσεις του δίσκου. Ο ήχος ναι μεν είναι πιο ακατέργαστος, αλλά αποκαλύπτει ένα συγκρότημα που είναι καλοπροβαρισμένο και πατάει 100% στα πόδια του. Οι Αμερικανοί έχουν επιρροές από όλα τα καλά συγκροτήματα του ’80s hard rock και του NWOBHM, με συνέπεια το υλικό τους να απαρτίζεται από γρήγορα κομμάτια με δυνατά riffs και κοφτερά solos. Μεγάλο συν είναι τα “old school” τραχιά φωνητικά του τραγουδιστή Alex Wein. Στην αρχή λίγο με ξένισε, αλλά όσο περισσότερο άκουγα τόσο παραπάνω γούσταρα. Ο τύπος “μοιράζει πόνο” σε κάθε κομμάτι.

Τα πρώτα δύο κομμάτια, τα “Vulture City” και “Give’r” προσφέρονται για “κοπάνημα” και είναι σίγουρο ότι οι οπαδοί των Maiden και Thin Lizzy θα απολαύσουν τις κιθάρες. Το “Chopper Wired” έχει έναν πιο hard rock αέρα και το “White Lightning” είναι ένας μικρός “μεταλλικός τυφώνας”. Στο “Divide and Conquer” που είναι το μεγαλύτερο τραγούδι (μην φανταστείτε, 4,5 λεπτά) έχει ένα φανταστικό solo που “ανασταίνει και νεκρούς”. Το instrumental “Tomahawk” περνάει άνετα τη βάση με τα επιθετικά του riffs και το “Speed Demon” είναι απολαυστικό, λόγω του ότι βγάζει ένα Kiss vibe. Τελευταίο κομμάτι είναι το “Striker”, στο οποίο ο θεός Lemmy σίγουρα έχει δώσει την ευλογία του.

Νομίζω για όποιον δεν έχει ακούσει παλιότερα War Cloud, αυτή η συλλογή είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσει μαζί τους. Αν καταφέρουν κιόλας ο επόμενος δίσκος να έχει, στο σύνολό του, τόσο δυνατά τραγούδια όσο το “Earhammer Sessions”, θα μιλάμε σίγουρα για ένα δίσκο που θα “σπείρει μεγάλο όλεθρο”. Τσεκάρετέ τους οπωσδήποτε.

Facebook: https://www.facebook.com/warcloudiscoming/

491

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.