VOLCANOVA: “Radical Waves”

ALBUM

Είδος: Stoner/Desert rock, Heavy Metal
Δισκογραφική: The Sign Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Αυγούστου 2020

Από την Ισλανδία έρχονται και στην κορυφή ηφαίστειο, λάβα και ολόφρεσκο hard rock στις φαρέτρες τους. Οι Volcanova κυκλοφόρησαν στα τέλη καλοκαιριού το ντεμπούτο τους full length πόνημα “Radical Waves” το οποίο έχει μια αδιαμφισβήτητη desert rock ταυτότητα η οποία διανθίζεται με ποικίλα στοιχεία heavy ήχου και εμπεριέχει ρίσκα, ενθουσιασμό και δυναμική που γίνεται αντιληπτή με το πέρας ακόμα και της πρώτης ακρόασης.

Έχουμε να κάνουμε με μια τριάδα ζόρικων/ταλαντούχων μουσικών (μπάσο, κιθάρα, τύμπανα) που βρίσκονται μαζί τουλάχιστον 5 χρόνια, έπειτα από αρκετές ανακατατάξεις στη σύνθεσή τους, μέχρι ο ιδρυτής του σχήματος Samúel Ásgeirsson να καταλήξει στην ομάδα που θα έδενε περισσότερο. Περιόδευσαν αρκετά, πειραματίστηκαν ώρες ατελείωτες στο στούντιο και μας παρέδωσαν ένα πολύ ενδιαφέρον πόνημα, που ίσως να αποτελεί και μια από τις καλύτερες ντεμπούτο δουλειές στο χώρο.

Το τρίο των Ισλανδών άλλοτε με απόκοσμη sludge ατμόσφαιρα, άλλοτε με doom ή fuzzy riffs, μπλέκουν την ψυχεδέλεια με το ωμό-κλασικό heavy metal, αφήνουν την κιθάρα να κάνει την δουλειά της και να ταλαιπωρήσει όσο πρέπει τις πεντατονικές, ενώ η άψογη εναλλαγή και των τριών στα lead vocals, δημιουργεί ένα περίεργο μα τόσο οικείο αμάλγαμα σκληρού ήχου.
Οι επιρροές τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς: πιο “βρώμικοι” Kyuss, πιο σκοτεινοί Fu Manchu, λιγότερο μελωδικοί QOTSA και πιο soft Mastodon, εννοείται με τους Black Sabbath να καραδοκούν σε κάθε τους βήμα, συνθέτουν ένα τολμηρό album, που χαίρει άμεσης ακρόασης από τους θιασώτες του είδους.

Το “Stoneman Snowman” αποτελεί κατά προσωπική μου άποψη την ανώτερη σύνθεση τους, συγκεράζοντας άψογα όλες τις πτυχές τους, με μελωδία που κολλάει στο μυαλό και άψογη ενορχήστρωση, να ακολουθείτε από την πλέον heavy στιγμή τους το “M.O.O.D.”, ενώ για το τέλος μας άφησαν παρακαταθήκη τα “Got Game” και “Lights”, με τα οποία αποδεικνύεται πως θα ήταν προτιμότερο να στοχεύσουν σε πιο “σκληρά” μονοπάτια στο μέλλον.

Οι Volcanova έρχονται από τις θερμές αναβλύζουσες πηγές, τους παγετώνες και τα πεδία λάβας της Ισλανδίας και μας παραδίδουν ένα ντεμπούτο με ετερόκλητα desert rock στοιχεία, groove και σκοτεινού heavy rock, που συνάδει απόλυτα με την προέλευσή τους και φαντάζει ως μια από τις δελεαστικότερες επιλογές για τους fan της εν λόγω σκηνής κι όχι μόνο.

Facebook: https://www.facebook.com/volcanova/
Instagram: https://www.instagram.com/volcanovaofficial/
Bandcamp: https://volcanova.bandcamp.com/album/radical-waves

491

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.