VOID VATOR: “Stranded”

ALBUM

Είδος: Hard rock, Heavy metal, Alternative Rock
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Νοεμβρίου 2019

Οι Void Vator δεν είναι άλλη μία μπάντα που απλά “ζέχνει” Bourbon, hard-rockιά και διατυμπανίζει πόσο αυθεντικό και διασκεδαστικό ακούγεται το rock ‘n’ roll ιδίωμα που πρεσβεύει. Οι Void Vator είναι τέσσερα Καλιφορνέζικα αλάνια που μαζεύουν τις επιρροές τους, τις βάζουν σε σειρά, τις ανακατεύουν, τις παρουσιάζουν στο κοινό τους “οργώνοντας” τις Ηνωμένες Πολιτείες μ’ ένα βανάκι κι εν τέλει, αφήνουν άπαντες με το σαγόνι κρεμάμενο.

Μετά από 6 χρόνια μουσικών αναζητήσεων και δύο πολύ “τίμια” EPs (με το τελευταίο να μας προετοιμάζει γι’ αυτό που θα ακολουθήσει), στο τέλος του 2019 μας παρουσίασαν μία full length δουλειά, υπό τον τίτλο “Stranded”. Αν αναλογιστούμε ότι ο διάσημος (και βραβευμένος με Grammy) παραγωγός Ulrich Wild (Pantera, Deftones, Metalocalypse) τους ξετρύπωσε και τους καθοδήγησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον στο “πηδάλιο” της παραγωγής τους να βρίσκεται ο Bill Metoyer’s (Slayer, Body Count), το heavy rock τρυπάκι που μας έβαλαν είναι μοναδικό!

Η αρχή γίνεται με το “Put Away Wet”, που προσεγγίζει τις εναλλαγές σε tempo και μέτρο των Foo Fighters, ενώ το ενδιαφέρον riffage των Lucas Kanopa (o οποίος βρίσκεται και πίσω από το μικρόφωνο) και Erik Kluiber, πλησιάζει τους Orange Goblin. Το “Toxic Waste” που ακολουθεί συνεχίζει να τιμά με δέοντα τρόπο την πρώϊμη heavy περίοδο της σκηνής του Seattle, ενώ το “Nothing to Lose” μ’ ένα μίγμα από hard rock με έντονες post punk “πινελιές”, θυμίζοντας πιο αμερικανοποιημένους και λιγότερο κουστουμαρισμένους The Hellacopters των ’90s, ώστε να ξεκινήσει ο αυχένας να νιώθει πιο έντονους τους κραδασμούς.

Παραγωγή κρυστάλλινη και “σφικτή” στις μελωδικές της γραμμές όσο πρέπει, αναδεικνύει τις αρετές της μπάντας στο μέγιστο.

Νομίζω ότι έγινε ευθύς εξαρχής κατανοητό, ότι τα τέσσερα παλικαράκια από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια χειρίζονται με εξαιρετική μαεστρία το φάσμα των μουσικών τους επιρροών, επομένως ο καλύτερος τρόπος να περιγράφει το ύφος τους, δεν είναι άλλος παρά η συνεχής αναφορά και συσχετισμός του ύφους τους μ’ αυτές.

Η “τραχιά” και καλά δουλεμένη φωνή του Lucas Kanopa είναι το απόλυτο εργαλείο για να γεφυρώσει τα ’90s κι ενίοτε τα early ’80s με το σήμερα κι αυτό μετουσιώνεται στο heavy “Inside Out” που θα το γλυκοκοιτούσαν κι οι σύγχρονοι Metallica, ώστε να προλειάνει το έδαφος για την προσωπική μου κορυφαία στιγμή του album το “Everything Suxs”. Αν θεωρείς ότι το thrash – επικό ξεκίνημά του θα σε διατηρήσει σε doom μονοπάτια, πλανάσαι πλάνην οικτράν φίλε μου. Οι φωνητικές χορδές του Kanopa πιάνουν τις πιο ακραίες τονικότητες τους, το γρέζι και η αγριάδα του δυναμώνουν, οι κιθάρες “πιάνουν φωτιά” και ο Mustaine σκάει ένα στραβό γελάκι στο αναπάντεχο φινάλε του. Είμαι σίγουρος πως τόσο η grunge – heavy προοπτική του “Stranded”, αλλά και το πιο Maiden-ικό “Monster” που κλείνει το ντεμπούτο των Void Vator, θα σας πάρουν την ταυτότητα, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ακρόασης.

Δεν περιγράφω άλλο! Δώστε του να καταλάβει!

Facebook: http://www.facebook.com/voidvator
Bandcamp: http://www.voidvator.bandcamp.com
Official website: http://www.voidvator.com

994

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.