VIVISEKTIO: “Uusi normaali”

ALBUM

Είδος: Punk
Εταιρεία: Svart Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου 2022

Εμπιστευόμαστε τη Svart Records γιατί το γούστο της έχει αποδειχτεί εκλεπτυσμένο.
Για μια ακόμη φορά, μας δικαιώνει.

Αυτή τη φορά μας προσφέρει αχνιστό και θυμωμένο anarcho punk από την πόλη Äkäslompolo της βόρειας Φινλανδίας, όπου οι Vivisektio ιδρύθηκαν, αν και μετά από τρία χρόνια έπεσαν σε λήθαργο. Ξύπνησαν όμως, το 2011 για να ντεμπουτάρουν με το “1984” και μετά από δυο ΕΡs, διπλώνουν τις ολοκληρωμένες τους προσπάθειες με το “Uusi normaali”.

O τίτλος του album σημαίνει το νέο κανονικό και όπως μπορεί να φανταστεί κανείς οι στίχοι θα έχουν κοινωνικό σχολιασμό, ενώ Vivisektio είναι η νεκροτομή που γίνεται στα ζώα για ερευνητικούς σκοπούς. Η μουσική των Φινλανδών είναι προορισμένοι για φίλους των GBH, Varukers, Casualties, Riistetyt και άλλους τύπους που το σηκώνουν το λοφίο, αλλά η σύγχρονη παραγωγή δίνει την ευκαιρία και σε μη μυημένους στο punk να ακούσουν και να αρχίσουν να χτυπιούνται.

Σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για κάτι νεωτεριστικό, αντιθέτως είναι απόλυτα παραδοσιακό και έτσι το θέλουμε. Δεν μπορεί κανείς πολλά να πει, τα λέει όλα η σιωπή, δια της απουσίας της βέβαια, αφού η ένταση στο album αυτό, είναι τέτοια που μπορεί να σε βοηθήσει να εκτονωθείς, προβάροντας νέες χορευτικές κινήσεις για το επόμενο pit.

20 λεπτά σε 13 κομμάτια όπως πρέπει για το ιδίωμα σε full ταχύτητες και χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.

Πώς τους νεκροτόμησες έτσι, ρε Svart Records,

Facebook: https://www.facebook.com/Vivisektio
Bandcamp: https://vivisektio.bandcamp.com/

572

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.