VIDEO NASTY: “Video Nasty”

ALBUM

Είδος: Speed metal, thrash metal, death metal
Εταιρία: Petrichor
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Ιουνίου 2021

Οι Video Nasty είναι μουσικό project του Καναδού Jordan Schritt και το (ομώνυμο) ντεμπούτο τους αποτελείται από επτά (7) συνθέσεις διάρκειας είκοσι δύο (22) λεπτών! Για την ηχογράφηση του άλμπουμ ο Schritt πλαισιώθηκε από τους Kyle Scott (φωνητικά), Dave Callahan (ντραμς), Kellen Wyslouzil (μπάσο) και Faith Alexis Danger (κιθαριστικά σόλο).

Η θεματολογία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε splatter/horror ταινίες και μουσικά προσιδιάζει στα πρώιμα δισκογραφικά χρόνια των Slayer, Sepultura και Sodom. Το εξώφυλλο είναι καταπληκτικό και η αισθητική του εφάμιλλη της θεματολογίας του άλμπουμ.

Το συνολικό μουσικό αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό και η παραγωγή μαζί με το εξώφυλλο σίγουρα είναι τα πιο δυνατά σημεία της κυκλοφορίας. Στον αντίποδα, τα μεγαλύτερα αρνητικά είναι τα μεγάλα σε διάρκεια φωνητικά αποσπάσματα από ταινίες και αν εξαιρέσεις και τη (εξαιρετική) διασκευή των Sepultura (με outro το Antichrist riff από Slayer) μιλάμε για ένα δίσκο διάρκειας μόλις δεκαεπτά (17) λεπτών.

Χωρίς να σημαίνει ότι υστερούν κάποιες συνθέσεις έναντι άλλων, το Pieces, Black Christmas και η διασκευή των Sepultura ξεχωρίζουν και καλύπτουν τα γούστα μου περισσότερο. Η ακρόαση του ομώνυμου ντεμπούτου των Video Nasty είναι ευχάριστη αλλά πολύ μικρή σε διάρκεια. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε λάτρεις ταινιών τρόμου και αναμένω την επόμενη κυκλοφορία τους με ενδιαφέρον.

Tracklist:

  1. Video Nasty
  2. Nightmare Beach
  3. Castle Freak
  4. Pieces
  5. Black Christmas
  6. Final Exam
  7. Antichrist (Sepultura cover)

Bandcamp: www.videonastythrash.bandcamp.com
Facebook : www.facebook.com/VideoNastyThrash
Instagram : www.instagram.com/videonastythrash
Tweeter: www.twitter.com/VideoNastyMetal

439

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου