VENOM PRISON: “Erebos”

Είδος: Death Metal/ Hardcore
Δισκογραφική: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 04 Φεβρουαρίου 2022

Τρίτο full length για τους Venom Prison και παρότι έχουν περάσει μόνο 3 χρόνια από το εξαιρετικό “Samsara” (και προσπερνώντας το “Primeval” του 2020, που αποτελεί επανηχογραφήσεις των πρώτων EP τους), το σχήμα έχει κάνει τεράστιο άλμα, αποδεικνύοντας πως όντως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Και θα αναρωτηθεί ο μέσος σύντροφος κάφρος, «μα μπορεί να είναι πιο ποιοτικά brutal από το “Samsara”; Πώς γκένεν αυτό;». Το “Erebos”, φίλε εξτρεμιστή, δεν προσπαθεί να αντιγράψει τον προκάτοχό του, ούτε να αποτελέσει απλώς το επόμενο λογικό βήμα του.

Αποφασίζει να διεκδικήσει τη δική του ταυτότητα, μέσα από 9 συνθέσεις (συν ένα intro), που πλέουν αγέρωχες στα πελάγη των επιρροών των μελών τους, πηγαίνοντας την μπάντα σε ένα άλλο level. Εν ολίγοις, ο νέος δίσκος, είναι καλύτερος γιατί είναι διαφορετικός, είναι πιο «έξυπνος» και ξεκάθαρα αρκετά βήματα μπροστά.

Το “Erebos” σφύζει από μίσος, από συναισθήματα, από προσωπικότητα. Θέλει να γδάρει όλα τα λάθος που παιδεύουν την κοινωνία και να φτύσει στα μούτρα όλων όσων παίζουν παιχνίδια εις βάρους των πολλών. Και το κάνει μέσα από μία σειρά πολύπλευρων τραγουδιών, με στίχους βαράνε στο ψαχνό, διαθέτοντας όμως και μελωδικές στιγμές, όπως και ατμοσφαιρικά περάσματα, που δημιουργούν ένα αξιοζήλευτο μουσικό κράμα.

Τα φωνητικά της Larissa Stupar αποτελούν εγγύηση, με τις χορδές της να σκίζουν αυτιά και συνειδήσεις, οι κιθάρες των Ash Gray και Ben Thomas αποτίνουν φόρο τιμής στις ποιοτικότερες στιγμές της ακραίας σκηνής, ενώ το rhythm section των Mike Jefferies και Joe Bills, κρατούν στιβαρές και καθόλα καταιγιστικές τις συνθέσεις και στα 49 λεπτά που διαρκεί το album.

Πόνος, μιζέρια, οργή, τιμωρία, κάθαρση, τεχνική και σύγχρονη οπτική, είναι τα κύρια συστατικά του “Erebos”, μιας δουλειάς που αφουγκράζεται το σήμερα, πενθεί για το χτες και δίνει τη δική της μάχη για το αύριο.

Εν κατακλείδι, οι Venom Prison κυκλοφορούν το καλύτερο μέχρι στιγμής album της καριέρας τους και δικάζουν ανελέητα τα κακώς κείμενα του κόσμου, μέσα από καλογραμμένες συνθέσεις που θα φέρουν το όνομα του group κοντά σε πολλά χείλη της ακραίας σκηνής.

608

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.