USHALA: “’Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος”

EP

Είδος: Post/ Heavy Rock
Δισκογραφική: Self Released
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Μαρτίου 2020

Τώρα που οι Villagers άλλαξαν πρόσωπο και έκανα σάλτο καριέρας στην Napalm Records και οι Naxatras έχουν, εδραιωθεί εντός και εκτός συνόρων, στη συνείδηση των heavy rockers, πρέπει να βρεθεί κάτι νέο που να ενώνει το πρώιμο βήμα των πρώτων και την ταξιδιάρικη ηχητική άποψη των δεύτερων.

Κάτι τέτοιο νομίζω θα βρούμε στο πρόσωπο των Ιωαννιτών Ushala. Το τρίο από την Ήπειρο μας παρουσιάζει το παρθενικό του ΕΡ και νομίζω πως το “’Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος” αποσπά με σχετική ευκολία την προσοχή μας.
2 χρόνια μαζί και ενώ ετοιμάζονται να μας παρουσιαστούν πληρέστερα στο τέλος του χρόνου με το πρώτο τους full length, μας προσφέρουν δυο κομμάτια, συνολικής διάρκειας 12 λεπτών, που ταιριάζουν γάντι στο εξώφυλλο της δουλειάς και τα όμορφα τοπία του τόπου τους.

Ενώ φαίνεται ο ελληνικός στίχος να έχει κερδίσει λίγο έδαφος ακόμη με τους Ushala, οι οποίοι τον υπηρετούν τίμια, κερδίζει και η τοπική μουσική κληρονομιά, αφού το τραγούδι “Δρόμοι” έχει σαν υπόβαθρο τον μουσικό πλούτο του γεωγραφικού διαμερίσματος της Ηπείρου. Κατά τα άλλα, έχουμε να κάνουμε με heavy rock που φλερτάρει απρόκλητα με το shoegaze και σπάει την instumental “μονοτονία” με λίγους στίχους, που όμως κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Σίγουρα, θα υπάρξουν και οι πολέμιοι που θα το απορρίψουν για την “ελληνικότητα” του ή θα το ταγκάρουν ως “έντεχνο”, αλλά νομίζω εκείνοι που δεν έχουν τη μουσική μόνο για το στρίψιμο ή για τα γκάζια στις στροφές στα Λιμανάκια, θα κλείσουν τα μάτια και θα δουν πραγματικά.
Θα δουν πως είναι μια ιδιαίτερα επαγγελματική δουλειά που είναι, υπογραμμίζω με highlighter, η πρώτη τους. Εξαιρετικές συνθέσεις, που δείχνουν τις ικανότητες των τριών φίλων, και ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που ρισκάρει, ενώ σίγουρα ξέρει την εναντίωση πολλών ακροατών της rock μουσικής.

Οι Ushala έχουν τα φόντα να εξελιχθούν σε κάτι ιδιαίτερο. Έχουν logo που θα γράφει σε μπλουζάκια, τη γλώσσα που όλοι μας καταλαβαίνουμε και τον μουσικό προσανατολισμό που μπορεί να εμπνέεται από κάθε τι γύρω του και να αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε το ολοκληρωμένο τους, επόμενο βήμα για να δούμε αν θα δικαιωθώ.

Facebook: https://www.facebook.com/Ushalaband/
Bandcamp: https://ushala.bandcamp.com/

769

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.