U.D.O.: “We Are One”

ALBUM

World Corona Virus Mockup 3D Rendering Design

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: AFM Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Ιουλίου 2020

Νέος δίσκος λοιπόν για τον κύριο Udo Dirkschneider και εκεί που θα περίμενες να κάνει άλλο ένα κλασσικό heavy metal album (άλλωστε το όνομα του είναι συνώνυμο του heavy metal) o αθεόφοβος στα 68 του χρόνια τολμάει να μας παρουσιάσει κάτι που δύσκολα θα πίστευες ότι θα κυκλοφορήσει. Το “We Are One” είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των U.D.O. με την συμφωνική ορχήστρα των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας (Musikkorps der Bundeswehr). Οι δυο πλευρές έχουν ξανασυνεργαστεί και στην εμφάνιση των U.D.O στο Wacken to 2014.

Τα 15 τραγούδια του “We Are One” έχουν γραφτεί από τους U.D.O. και τον διευθυντή της ορχήστρας αντισυνταγματάρχη Christoph Scheibling. Επίσης μαζί με τον Γερμανό τραγουδιστή, είναι μαζί του και δυο πρώην συνοδοιπόροι του στους Accept, ο Stefan Kaufmann και ο Peter Baltes που βοηθήσαν στην σύνθεση των τραγουδιών. Στο “We Are One” το συγκρότημα καταπιάνεται με θέματα όπως η παγκόσμια ειρήνη, ο αφοπλισμός,η προστασία του περιβάλλοντος,η ισότητα και η αδελφότητα μεταξύ των ανθρώπων που ζούμε στον πλανήτη. Ουσιαστικά το “We Are One” μπορεί να πει κάποιος ότι είναι ένα concept album με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Η σύμπραξη των U.D.O. με την εξηνταμελή ορχήστρα παρήγαγε ένα αποτέλεσμα μεγαλειώδες. Οι Γερμανοί έφτιαξαν ένα δίσκο που το metal όχι μόνο δεν ευνουχίζεται αλλά η ισχύς του πολλαπλασιάζεται από την συμφωνική ορχήστρα. Από την άλλη το ορχηστρικό στοιχείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του DNA του δίσκου και δίνει ένα τεράστιο πλουραρισμό στις συνθέσεις. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία οργάνων που δείχνει ότι ο Udo χρησιμοποίησε το 100% της ορχήστρας.Όσο για την ποιότητα ήχου, νομίζω ότι φτάνει επίπεδα Deutsche Grammophon. Άλλο ένα συν του δίσκου είναι η πολύ καλή χρήση τόσο παιδικής όσο και ενήλικης χορωδίας που προσθέτουν ακόμα περισσότερες πινελιές σε αυτό το έργο τέχνης.

Τα κομμάτια του “We Are One” είναι ένα και ένα. Υπάρχουν τραγούδια όπως το ιλλιγγιώδη “Pandemonium”, το τρομερά ρυθμικό “We Are One”, το καταιγιστικό “Future Is the Reason Why” και το συγκλονιστικό “Rebel Town. Υπάρχουν instrumental συνθέσεις όπως τα “Beyond Gravity”, “Beyond Good and Evil” και “Blackout” που άλλοτε θα σε ταξιδέψουν η θα σε πορώσουν σαν στρατιωτικό εμβατήριο η θα νομίσεις ότι ακούς κάποιο soundtrack του Ennio Morricone. Υπάρχει η μπαλάντα “Blindfold (The Last Defender) ”που τραγουδά εξολοκλήρου η Manuela Markewitz, η πιο συναισθηματική στιγμή του δίσκου. Ο ίδιος ο Udo δήλωσε ότι θα ξανασυνεργαστεί μαζί της στο μέλλον γιατί η φωνή της είναι σπάνια. Υπάρχει το κομμάτι “Neon Diamond”, μια κατηγορία μόνο του, με τον Udo να κάνει ντουέτο με τη Markewitz. Και φυσικά υπάρχει η αγέραστη φωνή του Udo, που ακούγεται πιο χαρούμενος και γεμάτος παρά ποτέ. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι το πολύ απλό εξώφυλλο που αδικεί αυτό το υπέροχο album.

Οι U.D.O. με αυτόν το δίσκο βγαίνουν διπλά κερδισμένοι. Κατάφεραν και κυκλοφόρησαν κάτι που είναι ισάξιο της δισκάρας “Steel Factory” και επίσης με αυτό το δύσκολο εγχείρημα του “We Are One” απέδειξαν ξανά πόσο μεγάλοι μουσικοί είναι. Από τους καλύτερους δίσκους που άκουσα φέτος και σίγουρα θα τον ακούω για πολύ καιρό ακόμα. Μέγας είσαι Udo και θαυμαστά είναι τα έργα σου!

Facebook: https://www.facebook.com/udoonline

634

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.