TOMBS: “Monarchy of Shadows”

EP

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2020

Το Brooklyn των Η.Π.Α. δεν θα σου φέρει σαν πρώτο πράγμα στο μυαλό το black metal, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η εν λόγω γεωγραφική περιοχή δεν έχει τα προσφερόμενά της στον “ακραίο ήχο” της καρδιάς μας. Οι εξ ου καταγόμενοι Tombs, κλείνουν 13 χρόνια από τη σύστασή τους, με το πιο πρόσφατό τους EP, ονόματι “Monarchy of Shadows”.

Χωρίς να έχω επαφή με την προηγούμενη δισκογραφία τους, η εμπειρία της μπάντας στο “μαύρο” ήχο γίνεται αντιληπτή από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Άρτια δομημένες συνθέσεις, ογκώδης παραγωγή και δυναμικές εναλλαγές, δίνουν ένα αποτέλεσμα που θα κρατήσει την προσοχή του ακροατή για τη διάρκεια του EP. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το “Monarchy of Shadows” είναι επιβλητική και “εχθρική”, σχεδόν “πολεμική” θα μπορούσε να πει κανείς. Στο μυαλό μου ήρθαν κατά το άκουσμα μπάντες όπως Immolation, Belphegor και Sear Bliss.

Συνολικά λοιπόν, είναι μία δεμένη και συμπαγής δουλειά, με δυνατές στιγμές κατά τη διάρκεια, ειδικά στο ομώνυμο και το “Once Falls the Guillotine”, όμως όχι κάτι που θα με κάνει να γυρίσω και να ακούσω το, εν λόγω, πόνημα ξανά και ξανά. Για fans του death-ίστικου black metal, έχει ό,τι μπορεί να ψάχνει κανείς, όχι όμως κάτι το καινοτόμο. Μία άρτια κυκλοφορία, αλλά όχι το κάτι παραπάνω.

Facebook: https://www.facebook.com/TombsBklyn/
Instagram: https://www.instagram.com/tombscult/
Twitter: https://twitter.com/TOMBS666
Bandcamp: https://tombsbklyn.bandcamp.com/

479

Avatar photo
About Πέτρος Πεταλάς 14 Articles
Και καλά φωτόγκραφερ, μουσικός της κακιάς ώρας και στην ανάγκη αρθρογράφος. Ελαφρολαϊκός μεταλάς, με μια ιδιαίτερη αδυναμία σε καταθλιπτικούς βορειοευρωπαίους, ενώ στον ελεύθερο χρόνο αναπολεί εποχές που δεν έζησε ακούγοντας retro synthwave και pop punk. Εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένεις, σαν τα κουνούπια το Νοέμβρη και τα ηλεκτρόνια. Δεν πίνει αίμα, παρότι το ημερήσιο ωράριό του ξεκινάει κοντά στη δύση του ήλιου. Πιστεύει πως ο Devin Townsend είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο.