ΤΗΕ UNITY: “The Devil You Know-Live”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: Steamhammer/SPV
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Νοεμβρίου 2021

Οι The Unity για όποιον δεν τους έχει ακούσει είναι ένα Ευρωπαϊκό power metal συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2016 και έχει κυκλοφορήσει ήδη τρεις δίσκους. Το group αποτελείται από έμπειρους μουσικούς: στα τύμπανα είναι ο Michael Ehré (Gamma Ray, Nitewalk, Primal Fear), στο μπάσο ο Jogi Sweers (Love.Might.Kill), στις κιθάρες οι Stefan Ellerhorst (ex-Crossroads, ex-Diamond Breaker) και Henjo Richter (Gamma Ray), στα φωνητικά ο Jan Manenti (Odd Dimension) και πλήκτρα ο Sascha Onnen (ex-Mob Rules). H απουσία live από την ζωή οπαδών και μουσικών έπεισαν τους The Unity να χρησιμοποιήσουν υλικό από τις πολλές συναυλίες που είχαν δώσει τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη προ covid και έτσι γεννήθηκε το “The Devil You Know-Live”.

Το “The Devil You Know-The Unity Live” ηχογραφήθηκε μεταξύ 2017 και 2020 κατά τη διάρκεια περιοδειών στη Γερμανία και σε αρκετές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τόσο σε μικρά κλαμπ όσο και σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Masters Of Rock στην Τσεχία και στη Γερμανία το Knockout Festival της Καρλσρούης και το Bang Your Head στο Balingen. Η λίστα των κομματιών επικεντρώνεται σε υλικό από τα album τους “The Unity” (2017) και “Rise” (2018) και έχει και το single “We Don’ t Need Them Here” από το τρίτο album τους “Pride” (2020).

Αρχικά στον τομέα της παραγωγής έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Ο ήχος δεν έχει πειραχτεί πολύ στο studio, είναι όσο πρέπει «ωμός» και το κοινό είναι αρκετά ζωντανό όπου χρειάζεται. Οι συνθέσεις που έχουν επιλεγεί είναι όντως οι καλύτερες από τους δύο δίσκους με αποτέλεσμα το “The Devil You Know-Live” να λειτουργεί και σαν “best of”. Το album έχει πολύ καλή ροή και σε αυτό βοηθάει ότι διαρκεί γύρω στα 60 λεπτά. Οι The Unity παίζουν με αρκετή ενέργεια και είναι αρκετά «δεμένοι» σαν μπάντα. Ο Jan Manenti διαθέτει ωραία φωνή και επίσης έχει εξαιρετική επαφή με τους οπαδούς της μπάντας. Ξεχωρίζουν ιδιαίτερα οι εκτελέσεις του “No More Lies”, “We Don’ t Need Them Here”, “Close To Crazy” και “Never Forget”.

Το “The Devil You Know-Live” είναι ένα ευχάριστο live που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική των Unity και μπορεί να δελεάσει και τον κόσμο που δεν γνωρίζει το συγκρότημα, να ασχοληθεί μαζί του. Οπαδοί των Gamma Ray, Edguy, Avantasia, Mob Rules και γενικότερα του Ευρωπαϊκού power θα το εκτιμήσουν αρκετά.

Facebook: https://www.facebook.com/unityrocksofficial/

927

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.