TIA CARRERA: “Tried and True”

ALBUM

Είδος: Psych/ Blues Rock
Δισκογραφική: Small Stone Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2020

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι ουδεμία σχέση με πρόσωπα και καταστάσεις έχει η ηθοποιός/τραγουδίστρια, κοινώς τηλεοπτικός μαϊντανός, Tia Carrere με το heavy/psych trio των Tia Carrera. Εφόσον λοιπόν κάτι τέτοιο κατέστη σαφές μπορούμε να συνεχίσουμε άφοβα.
Οι βετεράνοι heavy/blues “ψυχεδελοφρίκουλες” συνεχίζουν την παράδοση που έχει η ντόπια Psych σκηνή του Austin, TX και τιμούν τη μουσική κληρονομιά των 13th Floor Elevators διατηρώντας ζωντανό στο πάνθεο τον μύθο του Rocky Erickson.

Κοντά δύο δεκαετίες τώρα ο κιθαρίστας και παραγωγός Jason Morales μαζί με τον ντράμερ Erik Conn συνεχίζουν να συνθέτουν το soundtrack της ζωής τους, χρησιμοποιώντας (όπως λέει και ο νέος τους δίσκος) τη «δοκιμασμένη και αληθινή» συνταγή, βασιζόμενοι σε δύο απλές λέξεις: «πειραματισμός» και «αυτοσχεδιασμός».

Στη νέα τους αυτή καλλιτεχνική αναζήτηση, επιστρατεύουν τον μακροχρόνια φίλο τους και τοπικό μύθο Curt Christenson (Dixie Witch, Crimson Devils) μαζί με τις μαγικές ικανότητές του στην τετράχορδη θεά, ενισχύοντας τον ήχο και τις δυναμικές της μπάντας και δημιουργώντας ένα σφιχτοδεμένο και στιβαρό σύνολο μιας instrumental κοινωνίας καλλιτεχνών.

Ξεχάστε τις απλές τυπικές νόρμες στη συνθετική διαδικασία και στη δομή των τραγουδιών. Η μπάντα ουδέποτε έμπαινε σε καλούπια, πόσο μάλλον τώρα που μεγάλωσε και ωρίμασε. Η έκφραση “You can’t teach an old dog new tricks” τους χαρακτηρίζει ιδανικά. Χωρίς νεοτερισμούς και λοιπές φανφάρες και πάντα πιστοί στις αρχές τους μας παρουσιάζουν μια επιθετική Karma to Burn ριφολογία σε συνδυασμό με μία Earthless jammin αισθητική ικανή να σου «λιώσει το μυαλό», εν μέσω καταιγισμού από riff και ατελείωτων solo.

71 λεπτά οργιώδους stone(d)r τζαμαρίσματος μέσα από 7 μακροσκελείς συνθέσεις, εκ των οποίων οι δύο “visitors” και “early purple” αποτελούν bonus tracks από την περυσινή EP κυκλοφορία, μας χαρίζουν ένα χαοτικό, χορταστικό και hazy αποτέλεσμα.

Οι λάτρεις και μυημένοι της σκηνής θα υποδεχτούν το “tried and true” σαν «βούτυρο στο ψωμί τους», ενώ για όσους δεν έχουν έρθει σε επαφή με την μουσική του συγκροτήματος ένα ποτό ή κάποιο άλλο «χαλαρωτικό» θα φανεί επιτακτική ανάγκη για την ακρόαση.

Facebook: https://www.facebook.com/tiacarreraofficial/
Bandcamp:https://smallstone.bandcamp.com/album/tried-and-true

840

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 255 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...