THUNDEROR: “Fire It Up”

album

Είδος: 80s infused Heavy Metal
Δισκογραφική: Boonsdale Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Είσαι βουτηγμένος στις ‘80ίλες και θεωρείς το NWOBHM ό,τι καλύτερο έχει γίνει στη μουσική ιστορία;
Ε, πιάσε μία μπίρα και τσέκαρε τους Thunderor!

Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Οι Thunderor ξεκίνησαν από τον JJ Tartaglia, drummer των Skull Fist, ο οποίος στο νέο του project, βρίσκεται πίσω από τα τύμπανα, αλλά και από το μικρόφωνο. Δίπλα του στέκεται ο Jonny Nesta (γνωστός κι ως Johnny Exciter και πρώην μέλος των Skull Fist), ο οποίος αναλαμβάνει τις κιθάρες, όπως και ο Oscar Rangel (πρώην Annihilator), που τελεί χρέη μπασίστα.

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μία μίξη Skull Fist με Saxon, Judas Priest, Riot και γενικά όλους τους ήρωες της δεκαετίας του ’80, με επιρροές από τις πρώτες περιόδους όλων αυτών. Ναι, η φάση είναι revival και οι Thunderor επιδίδονται σε αυτό που αγαπούν, προτάσσοντας ρομαντικά τα συνθετικά στήθη τους, προκειμένου να σαγηνεύσουν τους απανταχού λάτρεις του old school ήχου.

Τι έχει να πει το ντεμπούτο album τους; Από πλευράς τραγουδιών, έχει αρκετές καλές στιγμές, που θα σου δώσουν αφορμή να πιεις γουλίτσα από την μπίρα σου, ενώ σε κάποιες φάσεις θα κουνήσεις και κεφαλάκι. Τα φωνητικά θεωρώ πως δεν είναι το δυνατό τους σημείο, αλλά με βάση το παρελθοντολάγνο στιλάκι τους, ακόμα κι αυτά βοηθούν στο πισωγύρισμα που προσπαθούν να προτείνουν. Για την ακρίβεια, αν βαθμολογούσα με βάση το πόσο «’80s» ακούγεται, τότε ο δίσκος θα έπαιρνε άριστα, μιας και είναι λες και βγήκε από τα έγκατα της εν λόγω δεκαετίας.

Το “Fire It Up” απευθύνεται σε “true” ακροατές που ψάχνουν χώρο στο παλιό τους τζιν γιλέκο, για να χωρέσουν περισσότερα ραφτά κι αρνούνται πεισματικά να αποχωριστούν το perfecto τους όταν βγαίνουν τσάρκα στα μπαρ(ς). Αν είσαι ένας από αυτούς, θα περάσεις καλά με τους Thunderor, οι οποίοι θέλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα στο NWOTHM κίνημα.

https://www.facebook.com/ThunderorOfficial

703

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.