THRONE: “Pestilent Dawn”

ALBUM

Είδος: Death/Black Metal
Εταιρία: Redefining Darkness Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Απριλίου 2021

Το 2014, ο έμπειρος Nathan Barnes (βλ. Jesus Wept, Mourning Wolf, Sunlight’s Bane, ex-The Ancient, ex-Winterus, ex-Inevitable Frost) μαζί με τον ντράμερ Kollin Perpignani (ex-Winterus, ex-Inevitable Frost), δημιουργούν τους Throne (Michigan, Η.Π.Α.).

Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους ήταν το EP “Altar Of The Dying” (2018), το οποίο έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από το σύνολο της extreme metal κοινότητας, με αποτέλεσμα μεταξύ 2018 και 2019 να είναι το opening act σε lives όπου συμμετείχαν μπάντες όπως At the Gates, Belphegor, Suffocation, Exhumed, Revocation, Goatwhore. Επιστέγασμα της αποδοχής τους ήταν η νίκη στο πλαίσιο ενός “Battle of the Bands”, που τους επέτρεψε να πάρουν μέρος στο “Summer Slaughter Tour” (2019) με συγκροτήματα όπως Cattle Decapitation, Carnifex, The Faceless.

Το EP “Altar Of The Dying” (2018) είναι εξαιρετικά εθιστικό και συνθέσεις όπως “Altar of the Dying”, “Where Angels Cower In Fear” και “Plagued Upon the Unholy” αποδεικνύουν τη μουσική δεινότητα των μελών της μπάντας.

Το “Pestilent Dawn” (2021) αποτελεί άξιο διάδοχο και το όλο αποτέλεσμα πιο καταιγιστικό σε σχέση με το EP ντεμπούτο τους. Πιο συμπαγής η παραγωγή του, μουσικά πιο “τραχύ” και λιγότερο μελωδικό από το προκάτοχο του αλλά με προσθήκη για πρώτη φορά κλασσικής κιθάρας (“Eternity in Mourning”). Η θεματολογία των στίχων έχει να κάνει με σκοτεινές οντότητες, με ανθρώπινα πάθη όπως οργή, μίσος, μανία ακόμα και με zombie apocalypse καταστάσεις. Αγαπημένες μου στιγμές αυτής της δισκογραφικής κυκλοφορίας είναι αναμφίβολα τα “Pestilent Dawn”, “Beyond Malice”, “In the Midst of Chaos” και “All Creation Wept”.

Τους Throne τους προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους ακροατές του αποκαλούμενου extreme metal και θαυμαστές συγκροτημάτων όπως Morbid Angel, Suffocation, Hate Eternal, Belphegor, Dark Funeral, Angelcorpse. Θα ενθουσιαστούν μαζί τους.

Facebook: https://www.facebook.com/thronemetalband/
Bandcamp: thronemetal.bandcamp.com

731

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου