THE TITZ

INTERVIEW

Άρχισαν για τα καλά τα όργανα και δεκάδες live διοργανώνονται δε όλα τα είδη της μουσικής, οπότε και το punk δεν θα μείνει πίσω. Οι Καναδοί Bishops Green επισκέπτονται την Αθήνα και το υπόγειο του An Club την Κυριακή 8 Μαΐου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), με τη βαρδιά να ανοίγουν οι Πειραιώτες The Titz. Ο Δημήτρης Μαρσέλος θεώρησε χρέος του να απευθύνει το λόγο στους Κώστα, Βαγγέλη και Τζον, με αποτέλεσμα όλα τα παρακάτω.

-Χαίρεται! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Γιατί ονομαστήκατε The Titz; Έχετε κατηγορηθεί για σεξισμό; Δεν θα μου φαινόταν περίεργο στις μέρες μας.
Καλησπέρα, φίλε Δημήτρη! Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Είμαστε οι Titz (τα βυζιά) για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το όνομα βγήκε ένα σουρομένο δειλινό, με σκοπό την πρόκληση συζήτησης γύρω από το θέμα. Και φαίνεται να πετυχαίνει το στόχο του εδώ που τα λέμε.
Περί σεξισμού: Σίγουρα όταν διαβάζει κάποιος το όνομά μας σε μια αφίσα γεννούνται ερωτηματικά και ανοίγει πάντα μια παρόμοια κούβεντα. Γνωρίζουμε ότι το όνομα μας προκαλεί, ωστόσο μέσω της μουσική μας, αλλά και ατομικά καταδικάζουμε κάθε περιστατικό αυτής της φύσης.

Αρχικά είχατε ελληνικό στίχο αλλά στο “Exiles”, γυρίσατε σε αγγλικό στίχο. Πως πήρατε αυτήν την απόφαση;
Όταν ξεκινήσαμε τα κομμάτια μας ήταν μισά στα ελληνικά και μισά στα αγγλικά. Στην πορεία επιλέξαμε τα αγγλικά γιατί έδεσαν καλύτερα με το μήνυμα που θέλαμε να εκφράσουμε μέσα από τη μουσική μας.

Αν και το σύνολο της μουσικής σας μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως oi!, έχετε πολλές επιρροές από rock n roll ως surf. Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της μπάντας; Ποιο album θα ακούγατε με τρέλα και οι τρεις μαζί;
Οι βασικές επιρροές της μπάντας είναι punk, oi, garage, rockabilly, psychobilly, ska, hardcore και σίγουρα θα ακούγαμε με τρέλα και οι τρεις Specials.

Τι σας εμπνέει να γράφετε μουσική; Τι μας λένε οι στίχοι στο “Exiles”;
Όλα όσα μας περιβάλλουν. Κυρίως τα συναισθήματά μας. Αυτά μας πνίγουν ή μας ανεβάζουν και εμείς τα μετατρέπουμε σε σκληρό ήχο. Αυτός ο κόσμος είναι δικός μας, επέλεξαν να μας εξορίσουν στη μιζέρια οι γνωστοί άγνωστοι, και εμείς μέσα σε αυτή την αναταραχή παλεύουμε για ένα κόσμο και μια πραγματικότητα που εμείς δημιουργούμε μέρα με τη μέρα, με ότι δυνάμεις έχουμε. Είμαστε όλοι “εξόριστοι” στον κόσμο μας, αλλά όχι για πολύ ακόμη…

Πολύ όμορφο εξώφυλλο που ομολογώ με κάνει να διψάω. Ο πνιγμενος από την μπίρα πιάνεται! Ποιος φιλοτέχνησε το artwork λοιπόν;
To εξώφυλλο το επιμελήθηκε ένας από τους αγαπημένους μας γραφίστες στη χώρα, ο Παναγιώτης Ταμπακόπουλος. Μπορείτε να βρείτε δουλειές του εδώ. https://www.instagram.com/panagiotis_tabakopoulos/

Ο ήχος τους album εξαιρετικός επίσης. Ποιοι σας βοήθησαν σε αυτό το αποτέλεσμα; Πόσο χρόνο χρειαστήκατε για να το τελειώσετε;
Το άλμπουμ το γράφτηκε στο Piper στον Πειραιά με τον Διογένη Κυρατζόγλου, ο οποίος έκανε την ηχογράφηση και της μίξη. Το μάστερ του δίσκου έγινε στα Ignite στο Περιστέρι από τον Γιώργo Xριστοφορίδη.
Μπορείτε να βρείτε τα στούντιο εδώ:
https://www.instagram.com/the_piper_studio/
http://www.ignitemusicstudio.com/

Σας έχω δει αρκετές φορές ζωντανά και ομολογώ πως θα ήθελα να απαγωγή τον drummer σας. Πόσο σημαντικό είναι να περνατε καλά σαν φίλοι (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) και να έχετε τόσο αρμονικό δέσιμο μουσικά;
Αρχικά αν απαγάγεις τον drummer πάει και το δέσιμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα βρίσκεις και να απολαμβάνεις τον χρόνο σου μαζί με τους άλλους και μέσα από αυτό να μπορούμε να βγάλουμε και κάτι δημιουργικό.

Σύντομα θα σας δούμε μαζί με τους Bishops Green. Έχοντας ακούσει την περίεργη διασκευή σας στο Steven του Alice Cooper, τι άλλο να περιμενουμε εκείνο το βράδυ;
Πολύ κέφι, χωρίς δίψα (μιας που είπες πως το artwork σε έκανε να διψάς!), καινούριο ωμό υλικό μας, καθώς και παλιά μας κομμάτια και σίγουρα διασκευές από κομμάτια της σκηνής μας που μας εκφράζουν.

Αν το καράβι στο εξώφυλλο κουβαλούσε ένα φορτίο βινύλια και ναυαγούσε ποια albums θα σώζατε από το βυθό;
Μπορώ να συμπεριλάβω και albums που δεν έχουν τυπωθεί σε βινύλιο; Αν ναι σίγουρα μιλάμε για μια πολυκατοικία από album και πολύ χρόνο στο στέγνωμα!

Με ποιους γνωστους μουσικούς, θα προτιμούσατε να ναυαγήσετε;
Αυτό να πω την αλήθεια μας είναι κάτι που δεν το έχουμε σκεφτεί, ούτως ή άλλως οι σουπερσταρζ είναι μπόλικοι ανά εποχή. Θα προτιμούσαμε με μουσικούς που θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτό το αρμονικό δέσιμο (όχι μόνο μουσικά).

Τέλος για σήμερα. Θα ήθελα μόνο να μας αφιερώσετε μερικούς στίχους σας.
“Unity and loyalty it’s all thats left”.

1044

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.