THE ROOZALEPRES: “The Roozalepres”

ALBUM

Είδος: Punk ‘n’ Roll
Δισκογραφική: Go Down Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Μαρτίου 2020

Βλέπετε, ποιας μπάντας φοράει ο δεξιός κύριος στο εξώφυλλο; Ε, α να γεια σας! Για αυτό, μην σας ξεγελάει το γκαραζάτο ξεκίνημα του “Rough ‘n’ Roll Rooze ‘em All” που παραπέμπει σε προσκυνητές των Fuzztones, διότι αυτοί οι τρεις κύριοι και η μια κυρία, με καταγωγή από την πανέμορφη Φλωρεντία, αγαπούν παραπάνω από τη ζωή τους τους Misfits και το horror punk. Αλλά ρε μάγκες, με τέτοιο όνομα που πάτε; Τέτοιους καιρούς καλό είναι να μην θυμίζουμε επιδημίες του παρελθόντος…

Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί παίζουν καλά και δυνατά, αλλά σε διπλό ταμπλό. Είτε σε εκείνο των Fuzztones, όπως στο εναρκτήριο κομμάτι ή και στο “Down Below” και κυρίως σε εκείνο των Misfits, των οποίων κοντεύουν να γίνουν cover band.

Το παρθενικό τους album, που φέρει το όνομα τους είναι πολύ ξεσηκωτικό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει στον χρόνο, αφού δεν αφήνει το προσωπικό στίγμα του συγκροτήματος, ούτε ηχητικά ούτε στιχουργικά. Έχει γίνει ένα βήμα όμως, αφού το πάθος τους για το rock ‘n’ roll φαίνεται με το παραπάνω, αλλά νομίζω πως πρέπει να βρουν έναν τρόπο να γίνουν κύριοι του εαυτού τους και όχι άβουλα πιόνια των προαναφερθέντων μεγαθηρίων.

Αξίζει η ακρόαση και πιθανόν και δεύτερη, αλλά δεν ξέρω πόσους θα συγκινήσει για να καταθέσουν τίμιο χρηματικό ποσό για την αγορά του. Θα περιμένω νέα τους στο μέλλον όμως!

Facebook: www.facebook.com/roozalepres
Bandcamp: https://roozalepres.bandcamp.com/releases
Spotify: https://open.spotify.com/album/1D45UM2JIZxqbe1JGHletX

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.