THE OBSESSED: “Lunar Womb”

REISSUE

Είδος: Doom metal
Δισκογραφική: High Roller
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Αμερικάνικης doom σκηνής, αδιαμφισβήτητα είναι ο κύριος Scott “Wino” Weinrich. Τόσο με τους Saint Vitus όσο και με τους The Obsessed και τα υπόλοιπα συγκροτήματα που συμμετείχε, η μουσική παρακαταθήκη που έχει αφήσει είναι τεράστια. Οπότε η επανακυκλοφορία του “Lunar Womb” , του δεύτερου δίσκου των The Obsessed, από την High Roller, 30 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα ράφια των δισκοπωλείων, είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο για τους φίλους του doom.

O δεύτερος δίσκος των Αμερικανών διαρκεί περίπου 41 λεπτά και περιέχει 12 συνθεσάρες. Ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο από τον Mathias Schneeberger στο Powerplay & Vielklang Studios το 1991 και μαζί με τον Wino ήταν και οι παιχταράδες Greg Rogers στα τύμπανα και Scott Reeder στο μπάσο, ο οποίος ανέλαβε και τα φωνητικά στα κομμάτια “Bardo” και “Back to Zero”. Όπως και στο ομώνυμο ντεμπούτο τους έτσι και εδώ οι The Obsessed ασπάζονται την κληρονομιά των πατέρων Black Sabbath, άλλωστε ήταν από τα πρώτα Αμερικανικά συγκροτήματα που επηρεάστηκαν από τους Βρετανούς, ήδη από τη εποχή που λεγόντουσαν Warhorse στα τέλη των ’70s. ‘Ομως οι The Obsessed δεν μένουν μόνο εκεί, αφού μετά τις πρώτες ακροάσεις ο οπαδός θα ανακαλύψει μια ευρεία γκάμα επιρροών από τον χώρο του ροκ, από το Βρετανικό punk μέχρι το NWOBHM. Τώρα για τα τραγούδια τι να πεις; “Brother Blue Steel”, “Jaded”, “Back to Zero”, “Hiding Mask”… Έχουν επηρεάσει γενιές και γενιές. «Κερασάκι στην τούρτα», το εκπληκτικό εξώφυλλο με τον πίνακα του Francisco Goya, “Saturn Devouring His Son”, ό,τι πιο ταιριαστό για doom μπάντα.

Το “Lunar Womb” είναι ένα δίσκος που έχει αντέξει στην «φθορά του χρόνου» και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια στην καριέρα του Wino. Από τα album που χρειάζεται κάθε ενημερωμένη δισκοθήκη.

Facebook: https://www.facebook.com/TheObsessedOfficial

964

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.