THE NOISE FIGURES

INTERVIEW

Οι αδυναμίες δεν κρύβονται και έχω μεγάλη στους The Noise Figures. Το ντουέτο θα πατήσει στην ίδια σκηνή με τον Iggy Pop και τον Liam Gallagher στο φετινό Release Festival, οπότε ευκαιρία για μια χαλαρή κουβεντούλα με τον drummer/τραγουδιστή Γιώργο Νίκα. Ο Καιρός γαρ Εγγύc…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλησπέρα, Γιώργο! Δυο και κάτι χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, πως βρίσκει ο κόσμος τους NF;
Καλησπέρα κι από μένα! Είμαστε επιτέλους πάλι σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς. Περνάμε τον τελευταίο καιρό αρκετό χρόνο στο στούντιο δοκιμάζοντας νέες ιδέες για το επόμενό μας άλμπουμ και προβάρουμε για τις συναυλίες που έρχονται.

Ποιο αντικείμενο ήταν το πρώτο που χτύπησες ρυθμικά; Τότε αποφάσισες πως τα τύμπανα γράφουν το όνομα σου;
Κάτι μαξιλάρια ήταν κάπου στα 10 μου. Με κάτι καλάμια απ’ όσο θυμάμαι. Τύμπανα έπαιξα πρώτη φορά σε στούντιο δύο χρόνια μετά. Ήταν το “Names” στην Αγία Παρασκευή. Απλά κλείσαμε το χώρο για ένα 2ωρο και παίξαμε με φίλους διάφορα αλλόκοτα τραγούδια που υποτίθεται ότι είχαμε. Πολύ θα ήθελα να έχω εκείνη την κασέτα γιατί μάλιστα τα ηχογραφήσαμε.

Ποιοι drummers θεωρείς πως σε επηρέασαν περισσότερο;
Σίγουρα επηρεάστηκα περισσότερο από τους drummers που άκουσα στα εφηβικά μου χρόνια και μου άφησαν το αποτύπωμά τους στο παίξιμό μου για τα υπόλοιπα χρόνια. Ο Dale Grover των Melvins, o Jimmy Chamberlin των Smashing Pumpkins, ο Matt Cameron των Soundgarden και Pearl Jam, ο Bill Ward των Black Sabbath και ο Dave Grohl είναι μερικοί από αυτούς.

Αν είχατε απεριόριστο budget για το επόμενο σας video clip, ποιο τραγούδι θα διάλεγες και πως φαντάζεσαι το αποτέλεσμα;
Το “I Cheat Death” σε σκηνοθεσία Rodriguez είναι το πρώτο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ σε B-Movie ταινία τύπου “Planet Terror”.

Σε ποια ταινία πιστευεις θα ταίριαζε πολύ η μουσική σας;
Στο “Planet Terror”. Ο τελευταίος μας δίσκος.

Αν ήσασταν βιβλίο, ποιο θα ήσασταν;
Το “Kill Your Friends” του John Niven.

Με ποιο κομμάτι σας θα ήθελες να μπεις στη δεξίωση του γάμου σας και γιατί;
Αν εννοείς τον γάμο μου με τον Στάμο, αυτό το αποκλείσαμε. Πλέον έχουμε περάσει στο friend zone μετά από τόσα χρόνια.

Ποιο ήταν το πρώτο rock album που άκουσες; Θα το άλλαζες με κάποιο άλλο;
Ήταν το “Trash” του Alice Cooper ο πρώτος rock δίσκος που βρέθηκε στα χέρια μου και τον άκουσα ολόκληρο. Κάπως εκείνη τη χρονιά τον άκουγε όλο το σχολείο από μια κασέτα που αντιγραφόταν από χέρι σε χέρι. Ίδια εποχή ακριβώς τα μεγαλύτερα ξαδέρφια μου, μου έβαλαν να ακούσω το “Kill ‘Em All”. Είναι αναμνήσεις που δεν αλλάζεις για τίποτα.

Αν συμμετείχατε σε μια αντιπολεμική συλλογή με διασκευές, ποιο κομμάτι θα ήθελες να διασκευάσετε;
To “Rooster” των Alice In Chains θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα. Το “Freedom” των RATM θα ήθελα, αλλά τα rap skills μου είναι τραγικά.

Έχετε ξαναβρεθεί σε μεγάλη σκηνή, οπότε υποθέτω πως δεν υπάρχει πια άγχος. Τι κάνεις για να χαλαρώσεις λίγο πριν ξεκινήσεις;
Παίζω σκάκι στο κινητό.

Release λοιπόν, παρέα με Iggy Pop και άλλους διαλέκτους καλλιτέχνες. Ποιο τραγούδι αδημονείς να απολαύσεις εκείνη τη βραδιά;
Ανυπομονώ να παίξει ο Liam Gallagher το “Supersonic” και ο Iggy το “Search And Destroy”.

Θα ήθελα για κλείσιμο να διαλέξεις έναν στίχο σας που θα ταίριαζε στο φεστιβάλ.
“It’s in the water
It’s in the sun
We’ve taken ghostly shapes
And we’re out of touch”

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Φωτογραφίες: Μελίνα Λορκίδη

448

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.