THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA – “Aeromantic II”

ALBUM

Είδος: Hard rock/AOR
Εταιρία: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν θα υποκριθώ πως γνωρίζω τι συνέβαινε στα 80s. Αν και γεννήθηκα στην αυγή τους, δεν έζησα τη μουσική τους προσθήκη στις σελίδες της ιστορίας. Όμως ο απόηχος τους συνέχισε να μας χτυπάει και στα 90s, αλλά και μέχρι σήμερα που η δεκαετία του 80 ζει μια ριζική αναβίωση σε όλους τους τομείς.

Μπορεί να μην χόρεψα σφιχτά με τη ντάμα μου επιτυχίες των Genesis, Boston, Survivor, ή να έζησα την αλλαγή των Kiss εκείνη την εποχή, αλλά όπως και να έχει είδα τα Top Gun, Dirty Dancing, Rocky, Karate Kid.

Οι The Night Flight Orchestra έχουν σκοπό να σε πάνε πίσω στο χρόνο χορεύοντας. Έχοντας στο νου τους την πιο δημοφιλή εποχή της rock μουσικής, την άνθιση του λεγόμενου arena/stadium rock, αλλά και την άκρατη εισροή του ήχου στον κινηματογράφο, σε τοποθετούν κάτω από φωτορυθμικά και σε ξεθεώνουν στο χορό.

Οκ, κάτι βαρυμεταλλάδες θα πουν, “άσε μας, ρε Μαρσέλο, με τις φλωριές”. Δεν νιώθετε, απαντώ εγώ, ρε μάγκες!

Ο έκτος μεγάλος δίσκος των NFO είναι νερό στο ποτήρι. Οι μουσικοί που απαρτίζουν την μπάντα είναι σεσημασμένοι. Björn Strid (Soilwork)στη φωνή, David Andersson (Soilwork, Mean Streak) στην κιθάρα, η μπασίστρια Sharlee D’Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars) και άλλοι πολλοί εγγυούνται την καλλιτεχνική ποιότητα του αποτελέσματος.

Τώρα, να μιλήσουμε για παραγωγή; Η Nuclear Blast στηρίζει την κυκλοφορία και πάλι, οι άνθρωποι είναι Σουηδοί. Θες να είναι χάλια; Είναι γυαλισμένη όσο τα παπούτσια τα λουστρίνια που θα φοράς στην πίστα όσο κάνεις τις φιγούρες σου!

Ναι, ρε φίλε, είναι η επιτομή του daddy rock, αλλά είναι τόσο καλόφτιαγμένο, καλοπαιγμένο, καλοστημένο που θα είναι κρίμα, όλοι όσοι νιώθουν τον ρυθμό να αγνοήσουν το “Aeromantic II”.
Όσο περνούν τα χρόνια, αυτοί οι 8 Σουηδοί γίνονται και πιο απαραίτητοι. Οι NFO είναι γνήσιοι απόγονοι των ΑΒΒΑ και όλων των μεγάλων flashy καλλιτεχνών εκείνης της εποχής, σε μια άκρως επιτυχημένη απόπειρα αναβίωσης που γίνεται, με απέραντη αγάπη και όχι για να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ. Άλλωστε 6 albums έχουν και σίγουρα, ήδη έχουν ξεκινήσει το επόμενο.

ΤΟ “Aeromantic II” ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ 13 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ! Ρε μη το χάσετε, σοβαρά τώρα!

Facebook: https://www.facebook.com/thenightflightorchestraofficial
Instagram: https://www.instagram.com/nightflightorchestra/?hl=el
Twitter: https://twitter.com/nfo_official
Bandcamp: https://thenightflightorchestra.bandcamp.com/album/aeromantic-ii
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6xPOeIDWmM9ooOw7SBknMl

1126

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.