THE NEPTUNE POWER FEDEREATION: “Can You Dig – Europe 2020”

EP

Δισκογραφική Εταιρεία: Cruz Del Sur Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Ιουλίου 2020

Ποιος ο λόγος του να κάθεσαι άπραγος εν μέσω καραντίνας; Γιατί να μην αράξεις στο στούντιο και να τζαμάρεις με την παρέα σου; Σου ανέβαλαν το ευρωπαϊκό tour για το 2021 και θες κάπως να κρατήσεις το ενδιαφέρον των οπαδών σου και των ακροατών σου; Κάνε ότι έκαναν και οι Αυστραλοί The Neptune Power Federation, γίνε σαν κι αυτούς!

Έτσι λοιπόν, οι Αυστραλοί ετοίμασαν ένα ep στο οποίο διασκευάζουν με χαρακτηριστική άνεση 4 κομμάτια, 2 των Rainbow και 2 των Queen, και το κυκλοφορούν μέσω της ιταλικής Cruz Del Sur Music στα τέλη του Ιούλη υπό την ονομασία “Can You Dig”.

Όπως προείπαμε, με χαρακτηριστή άνεση διασκευάζουν τα κομμάτια αυτά και σε αυτό βοηθάει η ταυτότητα του συγκροτήματος καθώς βασίζεται στον rock occult ήχο και στο ’70s ύφος, οπότε πηγάζει αβίαστα από μέσα τους όλη αυτή η έμπνευση.

Το περιεχόμενο του ep ααπαρτίζεται από τα “Kill The King” και “Long Live Rock ‘n’ Roll” των τεράστιων Rainbow και τα “Son and Daughter” και “Tie Your Mother Down” των γιγαντιαίων Queen.

Είναι ένας φόρος τιμής σε δυο ονόματα που έθεσαν τις βάσεις του σκληρού ήχου, καθόρισαν τις μουσικές εκφράσεις χιλιάδων καλλιτεχνών και όρισαν τον μουσικό μονοπάτι αρκετών εκατοντάδων συγκροτημάτων.

Facebook: https://www.facebook.com/theneptunepowerfederation
Instagram: https://www.instagram.com/theneptunepowerfederation/
Bandcamp: https://theneptunepowerfederation.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgqSedoemxWLy_RuXMhkn6A

422

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.