THE KRUEGGERS: “Hysterical Cold Side And Dark Memories”

ALBUM

Με πολλά από τα groups του παρελθόντος της grunge σκηνής είτε να έχουν διαλυθεί (Soundgarden, Nirvana) είτε να προσπαθούν να αγγίξουν τη δόξα παλιών επιτυχιών τους (Alice In Chains, Godsmack), το να ανακαλύπτεις μία νέα μπάντα με ένα αξιόλογο album στο χώρο μάλλον σε χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι The Krueggers είναι ένα τέτοιο group και το νέο τους album με τίτλο “Hysterical Cold Side And Dark Memories” είναι σα να βγήκε από τα πιο ’90s τρελά grunge όνειρά μας.

Οι Βραζιλιάνοι grunge/nu metallers, δημιουργήθηκαν το 2011 στο Sao Paulo από τα αδέρφια Fiora, Randy και Rafael, και πήραν το όνομά τους από το διάσημο πρωταγωνιστή ταινιών τρόμου Freddy Krueger. Χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει κάτι επίσημο ακόμα, το “Hysterical Cold Side And Dark Memories” αποτελεί το πρώτο τους ολοκληρωμένο πόνημα και παράλληλα ένα από τα πιο αξιόλογα ντεμπούτα μπάντας εδώ και αρκετά χρόνια.

Από τη δημιουργία τους έως και σήμερα, οι The Krueggers κινήθηκαν σε πιο grunge/nu rock και metal μονοπάτια, θέλοντας να εμβαθύνουν στη μουσική και τον ήχο από μπάντες που λάτρευαν ως οπαδοί, όπως οι Alice In Chains, Nirvana, Marilyn Manson, Soundgarden, Korn και φυσικά τους πατέρες του heavy metal Black Sabbath. Οι Βραζιλιάνοι metallers, προσπάθησαν και θα έλεγα κατάφεραν να συνδυάσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που έφεραν όλες αυτές τις μπάντες στην κορυφή του metal, με μία δόση από το πρωτόγονο heavy metal των Sabbath και φυσικά υπό το δικό τους μοντέρνο πρίσμα του σημερινού grunge ήχου.

Το ντεμπούτο των The Krueggers, νομίζω ότι δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο! Βασικά, είναι από τα albums που λίγες μπάντες μπόρεσαν να παράξουν εν τη γενέσει τους. Ένα album, που ναι μεν θυμίζει τα ιερά τέρατα του grunge της δεκαετίας των ’90s, αλλά σφίζει από ζωντάνια και ενέργεια και δεν του λείπουν οι ελαφριές πινελιές του σημερινού ήχου. Μπορείς να διακρίνεις τη Manson-ική “οργή” στα “I Set Myself” και “Bullshit”, τη nu metal υφή των Korn στα “Lying Machine” και “Freak Out”, τη Soundgarden διάθεση στο “Someday” και τη heavy αισθητική των Sabbath στο “Dark Parade”. Οι Βραζιλιάνοι, κατάφεραν να χωρέσουν μέσα σε ένα δίσκο μία ολόκληρη δεκαετία και να δημιουργήσουν 11 τραγούδια-ύμνους για το grunge/nu metal.

Στο “Hysterical Cold Side And Dark Memories”, γίνονται φανερές οι συνθετικές και μουσικές ικανότητες των αδελφών Fiora πρωτευόντως και έπειτα των υπόλοιπων μελών του group. Το να μπορέσεις να πιάσεις από την αρχή το νόημα της όλης φάσης, προφανώς θέλει να γνωρίζεις το συγκεκριμένο είδος και φυσικά να το έχεις προβάρει, δουλέψει ενδελεχώς. Οι The Krueggers, φαίνεται ότι το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό αυτό και ουσιαστικά βγαίνει σα να το έχουν μέσα τους, σα χάρισμα. Η παραγωγή του δίσκου δε, δίνει την απαιτούμενη “ζωντάνια” και “πυγμή” στις εξαιρετικές συνθέσεις, με το αποτέλεσμα να είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικό. Από την ακρόαση του δίσκου, αντιλαμβάνεσαι ότι η “στράτευση” των άλλων δύο μελών έγινε όχι τυχαία, αλλά επιτηδευμένα ώστε να βγει αυτό το τελικό ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο του album, είναι οι ερμηνευτικές ικανότητες του Randy Fiora, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις εξαιρετικές φωνές της δεκαετίας των ’90s. Βγάζει την ίδια δύναμη, την ίδια ενέργεια, το ίδιο πάθος και το ίδιο τσαγανό όπως και frontmen των μπαντών-εμπνεύσεως της μπάντας και εννοείται ότι με τη δουλειά μπορεί να φτάσει στα επίπεδα των ανωτέρω. Οκ, μπορεί ακόμα να υπολείπεται σε προσωπικότητα και attitude, αλλά αυτά πλέον κερδίζονται με την εμπειρία. Άλλωστε, τέτοιοι performers ήταν λίγοι και το είχαν από γεννησιμιού τους αυτό το χάρισμα.

Το “Hysterical Cold Side And Dark Memories”, είναι από τα albums που μπορούν να σε αγγίξουν από την πρώτη ακρόαση. Είναι ένα από τα καλύτερα albums στο χώρο του για τη χρονιά που έρχεται, και αν και νωρίς, θεωρώ ότι κερδίζει δίκαια μία θέση στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς. Η μαθηματική ακρίβεια με την οποία κουμπώνουν όλα στο δίσκο, από τις συνθέσεις, την παραγωγή, τις ερμηνείες έως και την ατμόσφαιρα, είναι υποδειγματική και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Νομίζω ότι οι The Krueggers, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τους αξίζει η επιβράβευση. Και εις άλλα λοιπόν…

https://www.facebook.com/the.krueggers/

538

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.