THE BLACKWALL: “The Blackwall”

EP

Είδος: Spooky Dark Rock
Δισκογραφική: Club Inferno Ent.
Ημ. Κυκλοφορίας: 05 Απριλίου 2022

Τι χρειάζεται μια νέα μπάντα για ένα καλό ξεκίνημα;

1) όρεξη για να γράψει μουσική
2) καλές συνθέσεις
3) επαγγελματική στόφα/ σοβαρότητα
4) σωστή παραγωγή που κολακεύει τα τραγούδια

4 απλά (;) πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούν επιδεικτικά κι αναλώνονται σε ηχογραφημένες ξεπέτες,
προκειμένου να έχουν δικαιολογία να τυπώσουν μπλουζάκια και να κάνουν και κάποιο live για 5-6 φίλους.

Οι The Blackwall έχουν πιάσει το νόημα, δημιουργώντας ένα concept γύρω από τον ήχο και το όνομά τους, εστιάζοντας σε μια Halloween-ική goth μουσική χροιά, που αν δουλευτεί περισσότερο, θα δώσει στο σχήμα μια ξεχωριστή ταυτότητα.

Από εκεί και πέρα, το ντεμπούτο EP τους, διαθέτει τα προαναφερθέντα 4 χαρακτηριστικά, μιας και μέσα σε μόλις 3 κομμάτια, αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει σίγουρα όρεξη (εξ ου και ο conceptual χαρακτήρας τους), ενώ προσλαμβάνοντας τον Travis Smith (Opeth, Katatonia, Riverside) για να σου φτιάξει το εξώφυλλο, σίγουρα βλέπεις σοβαρά το εγχείρημά σου. Κι όταν για το mastering φέρνεις τον Hiili Hiilesmaa (HIM, Sentenced, Amorphis), τότε ξέρεις πως η πρώτη εντύπωση από πλευράς ήχου, θα είναι καλή.

Τι μένει; Οι καλές συνθέσεις. Ε κι από αυτές έχουν οι The Blackwall, που παρουσιάζουν ένα πολύ ενδιαφέρον θεατράλε αποτέλεσμα, που έξυπνα οι ίδιοι αναφέρουν ως “spooky dark rock”. Θα ήθελα βέβαια κάτι παραπάνω από 3 κομμάτια, για μία πιο ολοκληρωμένη άποψη, ενώ αν κάτι πρέπει να δουλευτεί είναι η προφορά που σε σημεία αδικεί τις ερμηνείες. Ενδεχομένως να ήθελα και λίγο περισσότερο όγκο στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά μιας και οι ‘70s Alice Cooper επιρροές είναι διάχυτες, μπορεί και να χάλαγε την ατμοσφαιρική μαγιά που θέλει να έχει το group, οπότε πάω πάσο.

Με λίγα λόγια: ένα αξιοπρεπέστατο EP που θυμίζει πολλά αλλά και τίποτα, προτείνοντας κάτι ξεχωριστό και καθόλα κονσεπτικό. Προφανώς οι The Blackwall χρειάζονται δουλειά στο να πλαισιώσουν ακόμα καλύτερα αυτό που έχουν στο μυαλό τους, αλλά το πρώτο δείγμα είναι πολύ καλό και δείχνει πως παίρνουν τους εαυτούς τους σοβαρά.

https://www.facebook.com/TheBlackwallBand

639

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.