TERMINUS: “A Single Point of Light”

Μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο “The Reaper’ s Spiral” (2015), οι Terminus επιστρέφουν τέσσερα χρόνια μετά, κυκλοφορώντας το δεύτερο album τους “A Single Point of Light”. Πλέον στη μπάντα έχει μείνει μόνο ο πολυοργανίστας και βασικός συνθέτης David Gillespie, με τους Terminus ουσιαστικά να έχουν γίνει studio band και να μην περιοδεύουν ζωντανά. Μαζί του, ο επί χρόνια φίλος του και τραγουδιστής του πρώτου δίσκου, James Beattie.

Η μπάντα από τη Β. Ιρλανδία δεν απογοητεύει τους φίλους της και συνεχίζει να παίζει επικό heavy metal. Όσοι αγαπάνε συγκροτήματα όπως οι Visigoth, Twisted Tower Dire και Argus, σίγουρα θα ενθουσιαστούν. Επίσης, θα μπορούσαν να συγκριθούν και με τους φοβερούς The Lord Weird Slough Feg, ειδικά εποχής “Traveller”. Στην παραγωγή έχει βοηθήσει ο Richard Whittaker (Solstice) και το εξώφυλλο είναι δημιούργημα του Anaïs Mulgrew. Επτά είναι οι συνθέσεις που αποτελούν το “A Single Point of Light”, με συνολική διάρκεια 42 λεπτά. Όπως και στον προηγούμενο δίσκο, οι Terminus εμπνέονται από την επιστημονική φαντασία, με τα τέσσερα τελευταία τραγούδια να διηγούνται κοινή ιστορία.

Οι Ιρλανδοί σε αυτόν το δίσκο είχαν να ξεπεράσουν δύο σκοπέλους. Το βάρος της επιτυχίας του πρώτου δίσκου και ότι πλέον υπεύθυνος για όλα είναι μόνο ένας άνθρωπος. Και στις δύο περιπτώσεις τα καταφέρνουν περίφημα. Το “A Single Point of Light” είναι τουλάχιστον ισάξιο του προκατόχου του και θα έλεγα ότι είναι ίσως και καλύτερο. Ο David Gillespie συνεχίζει να έχει αρκετή έμπνευση και ελάχιστα είναι τα σημεία που επαναλαμβάνονται. Η παραγωγή είναι άψογη και επίσης ο David Gillespie δεν υστερεί σε κανένα από τα όργανα που παίζει, επίτευγμα που είναι εντυπωσιακό. Ακόμα, οι στίχοι που έχει γράψει είναι από τους καλύτερους που έχω διαβάσει τελευταία.

Μεγάλο ατού του δίσκου είναι η φωνή του κύριου James Beattie. Καταφέρνει στις ερμηνείες του να είναι full επικός και ταυτόχρονα να σου βγάζει μελαγχολία, χωρίς όμως να μειώνει την επιθετικότητά του. Είναι από τις περιπτώσεις τραγουδιστή, που αν τον ακούσεις μία φορά τον γνωρίζεις πάντα και επίσης τραγουδάει με αρκετό συναίσθημα. Τα καλπάζοντα riffs και το έντονο drumming απογειώνουν το δίσκο, ενώ δεν λείπουν και οι κέλτικες μελωδίες που ντύνουν όμορφα τις συνθέσεις. Επικά τραγούδια σαν τα “To Ash, to Dust”, “Harvest” και “Cry Havoc” είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τους “θαμώνες” του χώρου. Μοναδικό παράπονο είναι ότι το δεκάλεπτο “Spinning Webs, Catching Dreams” κάπου πλατειάζει και θα μπορούσε να σπάσει σε δύο πιο μικρά τραγούδια, και ότι μετά από τέσσερα χρόνια αναμονή, ήθελα λίγα παραπάνω κομμάτια.

Άλλη μία δισκάρα λοιπόν από τους Terminus, με το “A Single Point of Light” να είναι ένα πολύ καλό δώρο για τους λάτρεις του επικού heavy metal. Μακάρι να αποφασίσουν να ξεκινήσουν ζωντανές εμφανίσεις και να τους απολαύσουμε και στη χώρα μας!

https://www.facebook.com/terminusni/

911

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.