ΤΑNKARD: “Pavlov’s Dawgs”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Reaper Entertainment
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2022

Δε λέω, καλή ομαδούλα αυτή η Eintracht, έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League αλλά και οι συντοπίτες τους οι Tankard ε; Άλλο πράγμα!

Οι γκαυλοthrashers από την Φρανκφούρτη απλά με το νέο τους album δεν κάνουν κάτι άλλο παρά να εξελίσσονται και να βελτιώνονται διαρκώς. Ειδικά η δισκογραφία τους τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει διαμάντια και μάλιστα σε συνεχόμενη ακολουθία. Έτσι, μετά το σπουδαίο “One Foot in the Grave” πριν 5 χρόνια περίπου οι Tankard είπαν να με τσακίσουν με το βαρύτατο και πιο κοντά στο heavy metal από ποτέ “Pavlov’s Dawgs”. 10 δυναμιτάκια που τον φίλο της speed συγκρατημένα ακραίας μουσικής, θα τον συνεπάρουν.

Ας ξεκινήσω με τα τεχνικά. Ο ήχος είναι καταπληκτικός, αυτός που έκανε τη μίξη είναι άξιος συγχαρητηρίων. Συμπαγέστατο υπόβαθρο από τους Frank Thorwarth (μπάσο) και Olaf Zissel (drums) σε αποκλειστικά γρήγορους ρυθμούς με τον φοβερό Andy Gutjahr να αποδεικνύει τη στόφα του και σαν κιθαρίστας και σαν συνθέτης. Ο τύπος, όπως και όλοι τους, έχει στο πετσί του το heavy metal, ακούγεται αυτό ρε παιδί μου: στα καταπληκτικά solos σε κομματάρες όπως τo ομότιτλο “Pavlov`s Dawg” και στο έπος “Beerbarians”, στο σχεδόν prog “Memento”, το φοβερό “Diary of a Nihilist”, στα “Metal Cash Machine”, “Dark Self Intruder” που ακούγεται σαν θεριζοαλωνιστική μηχανή (σαν να ακούς Agent Steel στα καλύτερά τους, δηλαδή ολοκληρωτικό metal – με διέλυσε το solo) και ο φαντασμαγορικός πεσιμιστικός επίλογος “On the Day I Die”

Για τον Gerre πίσω από το μικρόφωνο ό,τι και να πω είναι λίγο. Άριστος performer, έχει δική του προσωπικότητα ως τραγουδιστής και είναι από τις πιο επιτυχημένες μίξεις σκληρής ανεπιτήδευτης φωνής και χουλιγκανισμού. Ένας teenager μέσης ηλικίας.

Θαυμάσιος δίσκος το “Pavlov’s Dawgs”, ίσως στην τριάδα των καλύτερων album που δημιούργησαν οι Tankard όλα αυτά τα χρόνια. Εμπειρία συμπυκνωμένη, μαστοριά σε κάθε τομέα. Στη σύνθεση, στις εκτελέσεις, στη νοοτροπία. 101% thrashοποιημένο heavy metal με κάθε δευτερόλεπτο απόλυτα δικαιολογημένο. Ένα σύνολο από τραγουδάρες που φυσικά πάει καρφί για την πρώτη πεντάδα στο τέλος της χρονιάς. Δισκάρα που θα την ακούς μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Facebook: https://www.facebook.com/tankardofficial
Official website: https://www.tankard.info/

780

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.