SUNRISE: “Equilibria”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Μαΐου 2021

Οι Sunrise είναι ένα συκρότημα που μετράει κοντά στα είκοσι χρόνια ύπαρξης και μας έρχεται από την Ουκρανία. Έχουν κυκλοφορήσει σε αυτήν τους τη διαδρομή τρία full length album και ένα EP. Το “Equilibria” είναι ο νέος τους δίσκος και διαδέχεται το “Absolute Clarity” του 2016, ένα CD με καλές συστάσεις.

Στα 65 λεπτά που διαρκεί το album οι Ουκρανοί παίζουν power metal όπως το όρισαν συγκροτήματα σαν τους Stratovarius και τους Sonata Arctica. Ευτυχώς έχουν την εμπειρία να μην αντιγράφουν, έχουν το δικό τους προσωπικό ήχο, χωρίς να «πιθικίζουν». Επιπρόσθετα υπάρχουν κάποια πιο prog ή συμφωνικά σημεία που κάνουν την ακρόαση του “Equilibria” πιο ενδιαφέρουσα. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή και γενικά ο δίσκος έχει μια ευχάριστη αύρα που σε ωθεί να τον ξανακούσεις. Σε αυτό συμβάλει και ο τραγουδιστής Konstantin Naumenko που έχει μια εξαιρετική φωνή, αρκετά ισορροπημένη και με ερμηνείες που αποφεύγουν τις υπερβολές και δεν γίνονται «γραφικές». Το “Equilibria” μπορεί να μην έχει κάποιο “super hit”, αλλά διαθέτει κάποια αρκετά όμορφα τραγούδια όπως τα “Wings of the Dreamer”, “Unbroken Dreams” και “Life is a Journey”. Το αρνητικό είναι ότι το “Equilibria” δεν καταφέρνει να είναι στο σύνολό του τόσο καλό, από τη μέση και μετά κάνει την «κοιλιά» του και υπάρχουν κάποια όχι κακά, αλλά «αδιάφορα» κομμάτια.

Αν ήταν πιο «μαζεμένο» το “Equilibria”, νομίζω ότι θα μιλάγαμε για ένα φοβερό δίσκο. Ακόμα και έτσι όμως το νέο album των Sunrise είναι ένα εξαιρετικό δείγμα europower και θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους.

Facebook: https://www.facebook.com/sunrisekiev

700

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.