STORMKEEP: “Galdrum”

EP

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Van Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Νοεμβρίου 2020

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι όταν βλέπεις τη τοποθεσία Colorado είναι μεσαιωνικό, παλιομοδίτικο μαυρομέταλλο, αλλά κοίτα να δεις που καμιά φορά τα καλά πράγματα έρχονται από κατευθύνσεις που δεν περιμένεις.

Δεν κρύβω πως αρχικά ήμουν επιφυλακτικός για ευνόητους λόγους, όταν βλέπω τους όρους medieval black metal και USA μαζί κτυπάει το κουδουνάκι που προειδοποιεί για την γνωστή συνομοταξία του, ας το πούμε ευγενικά, “δυτικού σωβινισμού” (για να μην χρησιμοποιήσω τον γνωστό πιο βαρύ όρο), αλλά όταν είδα ότι οι Stormkeep αποτελούνται από μέλη των Blood Incantation και Wayfarer οι ανησυχίες μου κατευνάστηκαν δεόντως. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ταυτόχρονα ανέβηκαν και οι προσδοκίες μου, καθότι, πέραν από το ότι πρόκειται για εντάξει άτομα, μιλάμε για 2 από τις πιο σημαντικές και ανερχόμενες μπάντες του αμερικάνικου ακραίου ήχου με δίσκους που πρωτοστατούν σε λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς του 2019 και 2020 αντίστοιχα.

Είναι λοιπόν το “Galdrum” αντάξιο των προσδοκιών. Όσο μπορείς να καταλάβεις βέβαια από ένα EP, η απάντηση είναι ένα μεγάλο NAI. Καμία σχέση βέβαια με τον πιο σύγχρονο ήχο από τον οποίο προέρχονται τα μέλη, οι Stormkeep μας πιάνουν από τους αστράγαλους και μας πετάνε με τη μούρη στο υπόγειο που μαζεύουν σκόνη τα “Dark Medieval Times” των Satyricon, το “1184” των Windir και εκείνο το ένα περιβόητο EP των Godkiller πριν το γυρίσουν, και μας διατάζουν να τα ξεσκονίσουμε και να τα κάνουμε κάδρο όπως τους αξίζουν. Χωρίς πολλά πολλά και με κλασσικό ασπρόμαυρο εξώφυλλο όπως επιβάλλεται για τον συγκεκριμένο ήχο.

Το κατά πόσο θα συνεχίσουν όσο καλά όσο ξεκίνησαν, προφανώς θα φανεί στη πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, για την ώρα όμως ευκαιρία οι οπαδοί του είδους να εκτιμήσουν ένα απολαυστικό σφηνάκι, δεν μας έρχονται και πολύ συχνά σε τέτοια ποιότητα άλλωστε.

Bandcamp: https://stormkeep-odl.bandcamp.com/

609

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.