STINGER: “Expect The Unexpected”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Μαΐου 2022

Μια σχετικά νέα γερμανική μπάντα η οποία όμως από το 2016 όταν και ιδρύθηκε, βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία και αυτό φαίνεται και στο γενικότερο feedback και σε διακρίσεις όπως υποψηφιότητες για καλύτερη μπάντα / album σε κάθε δισκογραφικό βήμα τους. Κάτι που ψυχανεμίζομαι ότι θα συμβεί και με τη νέα τους δουλειά η οποία φέρει τον τίτλο “Expect The Unexpected”.

H μουσική των Stinger δεν είναι καθόλου δύσκολο να αναλυθεί σε στιλιστικούς όρους. US hard rock ολοκάθαρο. Για να ακριβολογήσουμε, μιλάμε για έναν ορισμό του είδους. Βασική συνιστώσα ως επιρροή για τους Stinger είναι οι AC / DC. Για έναν κύριο λόγο μιας και ο τραγουδιστής Martin Schaffrath διαθέτει μια φωνή πολύ κοντά σ’ αυτή του Bon Scott (αγαπημένος πόρνος). Αλλά οι Γερμανοί δεν μένουν μόνο εκεί. Αναμειγνύουν τη “μαγιά” των μεγάλων Αυστραλών με εξίσου πασίγνωστα και οικεία “πνεύματα” με αποτέλεσμα ένα σύνολο από πολύ πιασάρικα κομμάτια που έναν rocker δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν ασυγκίνητο. Solos μελετημένα και πανέμορφα και groovy δομές που χωρίς να είναι ιδιαίτερα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, εντούτοις είναι απολύτως εύστοχες σε κάθε κομμάτι, πολύ συμπαγές και σφιχτοδεμένο rhythm section και γενικώς εκτελεστική και ερμηνευτική αρτιότητα.

Όπως προείπα, οι AC/ DC είναι πανταχού παρόντες συνολικά στο album και άλλοτε εμφανίζονται σαν αυτοτελείς οντότητες όπως στα “Down At The Water Below”, “No More”, ”Son Of A Gun” και το επιλογικό “Two Words One Finger” ενώ άλλες φορές μοιράζονται το συναισθηματικό υπόβαθρο των κομματιών με άλλες σπουδαίες μπάντες, όπως στο “Diggin’ Up The Dirt”, “Highfalutin’” και “Hallelujah” που υπεισέρχονται ως συστατικά οι Guns ‘n Roses και οι D.A.D., το “Chasing Utopia” με τη συμμετοχή του παιχταρά μπασίστα Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs), πολύ καλό με την τεχνοτροπία των The Cult αλλά με ένα Saxon άρωμα (το ρεφρέν μου θύμισε παραδόξως κομμάτι των Armored Saint) και Slash-ικό solo, το “Monkey” μου θύμισε ZZTOP και Lynyrd Skynyrd, στακάτο κομμάτι στο στυλ των The Black Crowes, το “Glory And Pride” που αγγίζει το southern, “βλάχικο” rock μέχρι και τους Bon Jovi με πολύ καλό solo, το εξαιρετικό “Roller Coaster” με πολύ καλό ρεφρέν στο στυλ των Midnight Oil και του Alice Cooper αλλά και το “Not My Part” που μάλλον παραπέμπει στους Aerosmith.

Γενικώς το “Expect The Unexpected” είναι ένα εξαιρετικό για το είδος του δισκάκι. Φυσικά δεν καινοτομεί αλλά οι Stinger παραδίδουν έναν καθαρά Σαββατοβραδιάτικο album του τρίπτυχου μπύρες – κορίτσια – χαβαλές. Πολύ καλά τραγούδια που θα σε κάνουν να κουνήσεις την κεφάλα και γενικώς θα έχεις μια ευχάριστη ακρόαση. Και για να λέμε την αλήθεια, τα προαναφερθέντα ονόματα έχουν δεκαετίες να βγάλουν κάτι τόσο αξιόλογο. Tribute σε ολάκερο το ιδίωμα με εγγυημένα αποτελέσματα.

Facebook: https://www.facebook.com/stingerrocks.de/
Official website: https://stingerrocks.de/

500

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.