STEVE HOWE: Κυκλοφορεί το 2ο solo album του μετά από 9 χρόνια

NEWS

Επιστροφή σε πιο προσωπικά δημιουργικά μονοπάτια ανακοίνωσε ο θρυλικός κιθαρίστας των τιτάνων Yes, αφού το δεύτερο άλμπουμ του μετά από μια δεκαετία και το καθολικά instrumental “Time” του 2011. Το “Love Is” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 31/07 και το μεγαλύτερο μέρος των οργάνων και των φωνητικών αποτελούν ευθύνη του ίδιου του Steve Howe, ενώ τις φωνητικές αρμονίες και το μπάσο στα μισά κομμάτια έχει αναλάβει ο τραγουδιστής των Yes, Jon Davison, με τον Dylan Howe να συμπληρώνει στα τύμπανα.

Θεματικά, πέραν του προφανώς ρόλου του συναισθήματος της αγάπης στη σύνθεση, ο Howe επεκτείνει τα όρια αυτής ώστε να συμπεριλάβει και μια γενικότερη έννοια οικολογίας και κατανόησης για το περιβάλλον που μας αναθρέφει. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως τα λόγια του φυσιοδίφη και εξερευνητή Alexander Humboldt τον οδήγησαν για να εμπνευστεί άμεσα από τις ομορφιές της γήινης φύσης και της αστείρευτης τέχνης που πηγάζει από αυτήν.

Ο ίδιος ξεχωρίζει συγκεκριμένα κομμάτια ως βαρύτερα σημαίνοντα, όπως το “Love Is A River”, το οποίο ονομάζει πεμπτουσιώδες του άλμπουμ, αλλά και τo “See Me Through” το οποίο ασχολείται με την αξία της συντροφικότητας και τη συμβολή της στην ανέλιξη του ανθρώπου στο στίβο της ζωής. Ένα ακόμη, το “Imagination”, είναι αφιερωμένο στην εγγονή του και στην ξεχωριστή εικόνα που έχει εκείνη για τη ζωή και όσα συμβαίνουν.

Ο ιθύνων νους του “Love Is” έδωσε και μία εικόνα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τη συνθετική διαδικασία, χρησιμοποιώντας τις διαθέσεις του μέσα στις μέρες για να αναπτύξει ένα βασικό σκελετό, ο οποίος όμως διαπλάθεται συνέχεια κατά την ερμηνευτική του ευχέρεια, σε ένα γενναίο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως όλα παίρνουν μια πρώτη μορφή στο δικό του στούντιο και ύστερα προχωράει σε αυτό του παραγωγού (στη συγκεκριμένη περίπτωση, του Curtis Schwartz).

Το “Love Is” αποτελείται από δέκα κομμάτια, τα μισά εκ των οποίων είναι αποκλειστικά instrumentals. Θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Ιουλίου, από την BMG Records.

Tracklist:

Fulcrum *
See Me Through
Beyond The Call *
Love Is A River
Sound Picture *
It Ain’t Easy
Pause For Thought *
Imagination
The Headlands *
On The Balcony

*: instrumental only

203