STARIFIED: “Fat Hits”

ALBUM

Είδος: Hard/ Heavy Rock
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2021

Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από την λήξη του ψυχρού πολέμου, οι κοινωνικοπολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο (και καλά) αποκαταστάθηκαν, οι γωνίες αμβλύνθηκαν και ένα πολιτισμικό αλισβερίσι καλά κρατεί. Δούναι και λαβείν ένα πράγμα.

Η Ρωσική αρκούδα ροκάρει in an American way, και το κάνει καλά.
Τρανή απόδειξη ο καινούριος δίσκος της μπάντας Starified, ο οποίος στρέφεται ηχητικά στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού, στοχεύει την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και κυνηγάει το όνειρό της, στην κατά κόσμον γνωστή “land of opportunities”. Μέχρι και τραγούδι στους θεούληδες Tenacious D έχουν συνθέσει, με τον προφανή τίτλο, “An Ode to Tenacious D”.

Το πάλαι ποτέ heavy rock τρίο, μετέπειτα κουιντέτο και ξανά μανά τρίο, έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στο νέο του καλλιτεχνικό δημιούργημα, προσπαθώντας να κάνει ένα “facelift” στον Αμερικάνικο hard rock ήχο όπως τον έχουν προσδιορίσει συγκροτήματα σαν τους Foo Fighters και Myles Kennedy.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο διπλοθεσίτης της παρέας Vadim Ambartsumian, ο οποίος έχει αναλάβει τα τύμπανα και τα φωνητικά και ακούγεται σαν ενσαρκωμένος Dave Grohl, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει σε κάποιο από τα άπειρα projects του. Ακόμα και στις κραυγές, σήμα κατατεθέν του προαναφερθέντος, “δίνει πόνο”.

Βέβαια οι επιρροές δεν σταματούν εδώ, και η μπάντα αντλεί έμπνευση από όλο το φάσμα του ροκ. Tο εναρκτήριο Iommi-κό riff του “Scapegoat”, διαδέχεται από την μουσική ευαισθησία και παράνοια των SOAD στο “Don Loco”, η οποία συμπληρώνεται από μια “χαβαλεδιάρικη” Van Halen διάθεση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οι Starified βγάζουν ενέργεια μέσα από δέκα “παχιά hits”, διαθέτουν δυνατά riffs, catchy hooks, και μας παραθέτουν ένα δείγμα Αμερικάνικου hard rock, με φίλο-grunge αισθήματα και εναλλακτικές ανησυχίες σε ένα ευρύτερο heavy rock πλαίσιο.

Το rock τους σίγουρα δεν θα γεμίσει αρένες, αλλά θα γεμίσει το χώρο ακροάσεώς σου με την “καθαρή” και “αιχμηρή” παραγωγή του, καθώς και το κεφάλι σου με ήχους και μουσικές που δεν θα δώσουν περιθώρια για έγνοιες και προβληματισμούς για όσο διαρκεί ο δίσκος.

Facebook: https://web.facebook.com/starifiedband
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCmP09AR5oR6U3MXjwtJhD2w
Bandcamp: https://starified.bandcamp.com/

523

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 254 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...